Το πρώτο πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο της Natalie Christopher ρίχνει “φως” στην υπόθεση. Τι ανέφερε μετά την αυτοψία που έγινε επί τόπου στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός της;

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ιατροδικαστής για τον θάνατο της Natalie Christopher, ο ακαριαίος θάνατος της 35χρονης προήλθε από πτώση.

Συγκεκριμένα, η γυναίκα έχασε τη ζωή της από την πτώση στον γκρεμό 20 μέτρων, στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός της.

«Μετά την αυτοψία του χώρου όλη η κατάσταση συνάδει με πτώση από ύψος», δήλωσε αρχικά ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης για τον θάνατο της Natalie Christopher και πρόσθεσε ότι η σορός της θα μεταφερθεί σήμερα στην Αθήνα για νεκροψία-νεκροτομή.

Δεν υπάρχουν δορυφορικές κηλίδες, υπάρχει μία πρωτογενής κηλίδα κάτω από το κεφάλι του θύματος. Και τα άλλα στοιχεία που έχουμε συλλέξει συνάδουν ότι επήλθε ακαριαίος θάνατος από πτώση από μεγάλος ύψος

Η πρώτη μακροσκοπική εξέταση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:30 και θα ακολουθήσει η ανάσυρση της σορού από το σημείο και μεταφορά της για περαιτέρω εξετάσεις στην Αθήνα.

Τι συνέβη με το κινητό της;

Το κινητό της τηλέφωνο, που σύμφωνα με πληροφορίες είχε παρουσιάσει ανεξήγητη δραστηριότητα τις προηγούμενες ημέρες, ανοίγοντας και κλείνοντας με αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής τρόπο, είχε εκπέμψει από το σημείο που εντοπίστηκε το πτώμα και βρέθηκε πάνω στην άτυχη αστροφυσικό.

Η μαρτυρία του διασώστη

Ο διασώστης Βαγγέλης Κριαράς, που εντόπισε την σορό της, δήλωσε στο Open: «Βρέθηκε πεσμένη, χτυπημένη στο πρόσωπο. Πιάστηκε από βράχο και ο βράχος που ξεκόλλησε, την καταπλάκωσε».

Η γυναίκα είχε προαναγγείλει μέσα από το Facebook ότι θα πήγαινε για αναρρίχηση σε ένα κοντινό σημείο καλώντας κόσμο να την ακολουθήσει.

Ο κ. Κριαράς κάλεσε τον κόσμο να ενεργοποιήσει το GPS στο κινητό του τηλέφωνο, καθώς σε μία δύσκολη περίπτωση διευκολύνει στον εντοπισμό του κατόχου του κινητού. «Αν είχε ενεργοποιημένο το GPS, ίσως να τη βρίσκαμε ζωντανή», είπε χαρακτηριστικά.

Photo: ikariaki.gr