Το προσφυγόπουλο δίπλα στις γόνδολες: Το νέο έργο του Banksy (Photo)

LIKE US ON FACEBOOK

Όλα δείχνουν πως είναι έργο του Banksy στη Βενετία. Ένα προσφυγόπουλο δίπλα στις γόνδολες. Άφησε την πινελιά του στη φετινή Μπιενάλε της Βενετίας;

Το έργο του Banksy στη Βενετία είναι μια μικρή προσφυγοπούλα που φορά ένα σωσίβιο και κρατά μια neon ροζ φωτοβολίδα. Και βρίσκεται ακριβώς δίπλα στις γόνδολες, στην καρδιά της γειτονιάς Ντορσοντούρο.

Και όπως όλα δείχνουν είναι το σημάδι του καλλιτέχνη στη φετινή Μπιενάλε της Βενετίας. Σύμφωνα με πηγές, το έργο ολοκληρώθηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Μπιενάλε Τέχνης 2019.

Στο γκράφιτι δόθηκε η ονομασία “Naufrago bambino” (“Παιδί που επέζησε του ναυαγίου”). Και για ακόμη μια φορά, αν το έργο αυτό είναι του Banksy, τότε αναδεικνύει ξανά ζητήματα κοινωνικά που μας απασχολούν όλους και ειδικά το ζήτημα του προσφυγικού.

Ο καλλιτέχνης δεν έχει αποκαλυφθεί… αλλά όλα δείχνουν πως το έργο είναι δικό του. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά της δικής του παρέμβασης, που κάθε φορά μας εντυπωσιάζει και μας αφήνει να το παρατηρούμε με τις ώρες. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχει ανεβάσει το έργο στο Instagram ή στον επίσημο ιστότοπό του ενώ και το Pest Control, το οποίο πιστοποιεί την αυθεντικότητα των έργων του Banksy, δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε σχετικές ερωτήσεις.

Να σημειώσουμε πως το προσφυγικό αλλά και το μεταναστευτικό ήταν έντονα στη φετινή Μπιενάλε με τίτλο «να ζήσετε σε ενδιαφέροντες καιρούς». O τίτλος ήταν ένα γνέψιμο στην «κατάσταση του ύστερου καπιταλισμού, ο οποίος παραπατά από κρίση σε κρίση», όπως τόνισε ο επιμελητής της Ραλφ Ρούγκοφ.

Πάντως ο Banksy έχει καταφέρει να μην αποκαλυφθεί, κανείς δεν γνωρίζει ποιος είναι ο ίδιος και το πραγματικό του όνομα και όλοι τον ακολουθούν και τον θαυμάζουν, ενώ τα έργα του είναι πάντα αντικείμενο συζήτησης.

Διαβάστε επίσης:

Banksy: Ψεύτικη η έκθεση στην Αθήνα, είναι χωρίς τη συγκατάθεσή μου
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved