Ολοκληρώθηκε η έρευνα για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο, με τη μητέρα, η οποία έριξε το παιδί της απ’ το μπαλκόνι και στη συνέχεια έπεσε και η ίδια. Το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει πως η γυναίκα αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Το πόρισμα για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα που είχαν προκληθεί, καθώς δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι η γυναίκα αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα, ενώ ο σύζυγός της είχε τονίσει πως ζούσαν ευτυχισμένοι κι εκείνος δεν είχε καταλάβει κάτι.

Ωστόσο, το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ. ανατρέπει αυτά τα δεδομένα, καθώς εστιάζει στα ψυχολογικά προβλήματα τα οποία αντιμετώπιζε η 44χρονη γυναίκα.

Η εφημερίδα «Το Βήμα» δημοσιεύει τα ευρήματα απ’ την πρώτη έρευνα της Αστυνομίας για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο, αναφέροντας πως η κατάσταση της γυναίκας επιδεινώθηκε από μια εσφαλμένη εντύπωση που είχε για περιστατικό κακής μεταχείρισης ή κακοποίησης (σ.σ. δεν επιβεβαιώθηκε σε καμία περίπτωση).

Μαρτυρίες που εντάχθηκαν στον φάκελο της υπόθεσης αναφέρουν πως η ψυχολογική κατάσταση της μητέρας είχε επιδεινωθεί λίγα 24ωρα πριν τον δραματικό συμβάν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη σχετική δικογραφία έχει ενταχθεί και βίντεο που κατέγραψε με το κινητό της μια ηλικιωμένη γειτόνισσα της οικογένειας.

Οι μαρτυρίες από οικείους της οικογένειας κάνουν λόγο ότι η 44χρονη γυναίκα παρουσίαζε ψυχολογικά προβλήματα τους τελευταίους μήνες και είχε ζητήσει ιατρική βοήθεια. Μερικές εβδομάδες πριν την αυτοκτονία, η γυναίκα φέρεται να είχε την ψευδαίσθηση ότι υπήρξε παρενόχληση ή και αγνώστου μορφής «κακοποίηση» της τετράχρονης κόρης της σε παιδικό σταθμό που πήγαινε σε άλλη περιοχή της Αθήνας.

Σύμφωνα με άλλες καταθέσεις, η 44χρονη γυναίκα ερμήνευσε ως δείγμα μιας τέτοιου είδους κακής συμπεριφοράς σε βάρος της κόρης της μια ζωγραφιά που είχε κάνει το άτυχο κοριτσάκι.

Μάλιστα, η γυναίκα φέρεται να είχε ζητήσει την βοήθεια παιδοψυχολόγου που δεν έφθασε σε σαφή συμπεράσματα ότι υπήρχε σχετικό πρόβλημα. Όπως τουλάχιστον προκύπτουν και από μαρτυρίες συγγενών της οικογένειας, η 44χρονη παρουσίαζε περαιτέρω επιδείνωση και μάλιστα απέφευγε να κινηθεί σε δημόσιους χώρους. Λίγες ημέρες αργότερα, έριξε το παιδί της από το μπαλκόνι και αυτοκτόνησε πηδώντας και εκείνη στο κενό.

Θυμίζουμε ότι η μητέρα δεν άφησε πίσω της κάποιο σημείωμα  ή ηλεκτρονικό μήνυμα με το οποίο να εξηγεί την απόφασή της.

Διαβάστε ακόμα:

Σοκάρουν οι νέες λεπτομέρειες για την τραγωδία στον Νέο Κόσμο: Το είχε προσχεδιάσει η γυναίκα;