Το πιθανότερο εκλογές το Μάιο υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στο περιθώριο του 12ου συνεδρίου της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι τον Μάιο οι εκλογές θα είναι τριπλές, ότι δηλαδή μαζί με τις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν και οι ευρω-εκλογές και οι αυτοδιοικητικές.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κλήθηκε να απαντήσει και στην πρόταση-πρόσκληση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για ένα τηλεοπτικό debate, αναφέροντας ότι «την περασμένη εβδομάδα είχαν μια αδιαμεσολάβητη αντιπαράθεση οι δύο τους στη Βουλή».

«Φαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας δεν θεωρεί προνομιακό του πεδίο τη Βουλή» σημείωσε ο ίδιος, για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «θα είναι ανά πάσα στιγμή στη Βουλή» και ότι «όταν προκηρυχθούν οι εκλογές θα οριστεί και το debate».

Κληθείς να σχολιάσει την ομιλία που παραχώρησε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «πρωτοφανή διχαστικό λόγο» και τόνισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να τον ακολουθήσει».

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι πολίτες θέλουν έναν θετικό λόγο και όχι την πόλωση, ενώ σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, δεν απέκλεισε την πιθανότητα να υποβάλλει πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης.

Τέλος, για την κατηγορία του πρωθυπουργού ότι υπάρχει δυσαρέσκεια στην Ευρώπη για τη στάση του στη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι: «Την απάντηση την πήρατε σήμερα από τον κ. Βέμπερ».

Σημειώνεται ότι ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ, είχε αναφέρει κατά την ομιλία του στο 12ο συνέδριο της ΝΔ ότι «η φωνή του Κυριάκου στην Ευρώπη είναι ισχυρή» και είχε μάλιστα προσθέσει ότι:

«Μια κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα παραμερίσει απλά τους λαϊκιστές, αλλά συνάμα θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία αυτής της υπέροχης χώρας σε όλη την Ευρώπη. Η νίκη της ΝΔ θα στείλει επίσης ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Ευρώπη ότι η άνοδος του λαϊκισμού δεν είναι μη αναστρέψιμη».

Διαβάστε ακόμη:

“Να βαφτεί μπλε η Αττική” | Ο Μητσοτάκης στηρίζει Πατούλη

Photo: Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ