Μετά τη 1 το μεσημέρι ένταση επικράτησε στο Υπoυργείο Παιδείας που βρίσκεται στο Μαρούσι, αφού μια ομάδα φοιτητών και μαθητών εισέβαλαν στο γραφείο του Υπουργού, Κώστα Γαβρόγλου.

Οι μαθητές μπήκαν στο Υπουργείο Παιδείας, αφού πρώτα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και έπειτα έφτασαν έως το γραφείο του Υπουργού, Κώστα Γαβρόγλου.

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας βρέθηκαν 200 άτομα, τα οποία διαμαρτύρονταν για τον νόμο Γαβρόγλου, έχοντας στα χέρια τους πανό και φωνάζοντας συνθήματα. Οι αλλαγές στο λύκειο και στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δημιούργησαν την αντίδραση φοιτητών και μαθητών.

Μαθητές εισέβαλλαν στο γραφειο του υπουργού Παιδείας

Gepostet von protothema.gr am Montag, 22. Oktober 2018

Η ομάδα μαθητών και φοιτητών μπήκε στο γραφείο του Υπουργού του φωνάζοντας «Το νομοσχέδιο δεν θα περάσει» και ανέφεραν στον Υπουργό ότι δεν έχει καμία δουλειά να βρίσκεται εκεί και ότι το Υπουργείο είναι υπό κατάληψη.

Στον κ. Γαβρόγλου είπαν ότι δεν θα τον αφήσουν να περάσει το νομοσχέδιο γιατί διαλύει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Ωστόσο, η ομάδα αποχώρησε από το γραφείο λιγό μετά τις 14.00 αλλά το Συντονιστικό των μαθητών και των φοιτητών δεν έχει αποχωρήσει από το υπουργείο Παιδείας και βρίσκεται, συγκεκριμένα, στο ισόγειο του κτηρίου. Αναμένεται αυτή την στιγμή να συνεδριάσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Οι μαθητές αναφέρουν ότι τον νομοσχέδιο Γαβρόγλου κάνει το λύκειο ένα εξεταστικό κέντρο που δεν παρέχει καμία ουσιαστική γνώση στους μαθητές. Υποστηρίζουν, ακόμα, ότι η Γ’ τάξη είναι ο προθάλαμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ο ελεύθερος χρόνος των μαθητών περιορίζεται πλήρως και το ΕΠΑΛ απλά απαξιώνεται αφού αναγκάζει τους μαθητές να αλλάξουν αντικείμενο ακόμα και σχολική μονάδα.

Από την άλλη πλευρά, οι φοιτητές δεν θέλουν να προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις των πανεπιστημιακών τμημάτων. Γενικότερα, αντιδρούν στις αλλαγές που φέρνει ο νόμος στις συνενώσεις ΑΕΙ – ΤΕΙ και στις διασπάσεις τμημάτων.

Υπενθυμίζουμε πώς οραματίζεται ο κ. Γαβρόγλου και η Κυβέρνηση την Γ’ Λυκείου:

Η Γ’ Λυκείου του Κώστα Γαβρόγλου

Credits: iefimerida | in.gr