Το βρέφος που γεννήθηκε μόλις 258 γραμμάρια, και αποτελεί το μικρότερο νεογέννητο στον κόσμο, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο που του παρεχόταν εντατική θεραπεία!

Το μωράκι, γεννημένο στην Ιαπωνία, κατάφερε να ζήσει μετά από 6μιση μήνες σε μονάδα εντατικής θεραπείας, αφού γεννήθηκε σε μέγεθος πολύ πιο κάτω από το φυσιολογικό. Το αγοράκι γεννήθηκε με καισαρική στην 24η εβδομάδα της κύησης λόγω της υπέρτασης, που είχε η μητέρα του. Το μωρό που γεννήθηκε 258 γραμμάρια, αποτελεί πλέον ένα θαύμα.

 μωρό που γεννήθηκε 258 γραμμάρια

Μέχρι τώρα το μικρότερο πρόωρο μωρό, που είχε επιβιώσει, είχε γεννηθεί με βάρος 268 γραμμάρια, δηλαδή 10 γραμμάρια παραπάνω. Και αυτό το βρέφος γεννήθηκε στην Ιαπωνία, ενώ πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο του Κέιο στο Τόκιο τον Φεβρουάριο. Ο Ριουσούκε Σεκίγια, όπως τον ονόμασαν, ζυγίζει πλέον περισσότερα από 3 κιλά και ζει απολύτως φυσιολογικά. Η μητέρα του στις τηλεοπτικές κάμερες δήλωσε χαρούμενη:

Πίνει γάλα και μπορώ να του κάνω μπάνιο. Είμαι τόσο χαρούμενη που τον βλέπω να μεγαλώνει

Το ποσοστό επιβίωσης για τα βρέφη που γεννιούνται με βάρος λιγότερο από τα 300 γραμμάρια έχει αυξηθεί, αν και ακόμα παραμένει μικρό, ενώ παρατηρείται ότι τα μωρά που επιβιώνουν, είναι κυρίως αγόρια. Να σημειώσουμε ότι τα πρόωρα αυτά βρέφη χρειάζονται σε κάθε περίπτωση ειδική ιατρική παρακολούθηση, όσον αφορά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους.

 μωρό που γεννήθηκε 258 γραμμάρια

Αντίστοιχες περιπτώσεις νεογέννητων αγοριών με βάρος γέννησης πολύ κατώτερο από το φυσιολογικό, που όμως εξήλθαν υγιή από το νοσοκομείο, έχουν καταγραφεί στη Γερμανία το 2009 (274 γραμμάρια), για άλλη μια φορά στην Ιαπωνία την ίδια χρονιά (297 γρ.), όπως και το 2011 (294 γρ. ) και το 2015 (289 γρ.), όπως προδίδει το διεθνές αρχείο του πανεπιστημίου της Άιοβα των ΗΠΑ. Όσον αφορά τα κορίτσια, μια περίπτωση ενός νεογέννητου με βάρος 252 γραμμάρια που καταγράφηκε στη Γερμανία το 2015, έχει έως τώρα ξεχωρίσει.

Διάβασε και αυτό:

Πρωτιά για την Ελλάδα στην Ιατρική: Το πρώτο παιδί στον κόσμο με τη μέθοδο «Μεταφορά της Μητρικής Ατράκτου»

Photos:Nagano Children’s Hospital