Τον δικό τους αγώνα δίνουν εδώ και τέσσερις μήνες οι πυρόπληκτοι, οι οποίοι είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και συγγενείς και φίλους τους να φεύγουν απ’ τη ζωή εξαιτίας της φονικής πυρκαγιάς του Ιουλίου.

Τώρα, αυτοί οι άνθρωποι εξακολουθούν να μάχονται. To μήνυμα διαμαρτυρίας των πυρόπληκτων στον Μαραθώνιο απευθύνεται προς το κράτος και την Κυβέρνηση.

Οι πυρόπληκτοι διαμαρτύρονται για τη στάση του κράτους απέναντί τους, καθώς, όπως λένε, η πολιτεία τους έχει ξεχάσει, με αποτέλεσμα να δίνουν «τον δικό τους μαραθώνιο».

διαμαρτυρία πυρόπληκτων Μαραθώνιος

«Δίνουμε τον δικό μας μαραθώνιο και θα κερδίσουμε», έγραφε ένα από τα πολλά πανό που σήκωσαν οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών, οι οποίοι στάθηκαν κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής, θέλοντας να στείλουν το δικό τους μήνυμα.

Οι πυρόπληκτοι συγκεντρώθηκαν σε διάφορα σημεία της διαδρομής, του Μαραθωνίου που διανύουν αθλητές απ’ όλο τον κόσμο, υπενθυμίζοντας την τεράστια καταστροφή που άφησε πίσω της η φονική πυρκαγιά.

διαμαρτυρία πυρόπληκτων Μαραθώνιος

Μερικοί μάλιστα είχαν ντυθεί στα μαύρα φορώντας μάσκες και φέροντας μία μεγάλη κόκκινη καρδιά.

Τονίζεται ότι ο 36ος Μαραθώνιος της Αθήνας έχει στόχο να τιμήσει τις αξίες του δρομικού κινήματος, αλλά να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα, αφού οι 18.750 μαραθωνοδρόμοι της μεγάλης διαδρομής περνούν απ’ τις περιοχές, οι οποίες επλήγησαν απ’ τη φονική πυρκαγιά το Καλοκαίρι. Η κλασική διαδρομή απ’ τον Μαραθώνα ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της φωτιάς.

Διαβάστε ακόμα:

Μαραθώνιος: Με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της φωτιάς ξεκίνησε η κλασική διαδρομή

Photos: ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΜΠΑΚΗΣ, EUROKINISSI