Κατατέθηκε η αίτηση του MEGA για θεματική άδεια. Όσα ανέφεραν οι εκπρόσωποι του καναλιού στο ΕΣΡ και τι ζητάνε.

Το MEGA κατέθεσε αίτηση για θεματική άδεια ενώ ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας η ακρόαση από το ΕΣΡ των δικηγόρων του καναλιού.

Οι εκπρόσωποι του καναλιού υποστήριξαν ενώπιον του ΕΣΡ ότι το MEGA απ’ τον Σεπτέμβρη του 2016 κι έπειτα -όταν σταμάτησαν τα δελτία ειδήσεων- λειτουργεί ως θεματικός σταθμός. Παράλληλα, ζήτησαν να θεωρηθεί ως μη ενημερωτικός και να συνεχίσει να εκπέμπει μέχρι την προκήρυξη των θεματικών αδειών.

Σημειώνεται πως τα μέλη του ΕΣΡ επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν και ζήτησαν ένα υπόμνημα από τους νομικούς εκπροσώπους του καναλιού.

Το typologies.gr μεταδίδει πως το υπόμνημα της Τηλέτυπος ΑΕ θα κατατεθεί έως τη Δευτέρα 12 Μαρτίου ενώ στις 13 Μαρτίου θα γίνει η διάσκεψη του ΕΣΡ για το ζήτημα και για το μέχρι πότε θα εκπέμπει το MEGA.

Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι φυσικά δεν σταματούν τον αγώνα τους καθώς εάν το MEGA πάρει θεματική άδεια, τότε η αλλαγή χαρακτήρα θα φέρει απώλεια πολλών θέσεων εργασίας.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Κυριακή:

«Σήμερα Κυριακή 4/03/2018 ενημερωθήκαμε τυχαία ότι συνεδριάζει στο δεύτερο όροφο του Mega το Διοικητικό Συμβούλιο της «Τηλέτυπος Α.Ε.».

Ο ένας με τον άλλο μαζευτήκαμε έξω από τον χώρο συνεδρίασης και όταν άρχισαν να αποχωρούν τα μέλη του ΔΣ από την αίθουσα, τους ζητήσαμε να μας ενημερώσουν για το αντικείμενο της συνεδρίασης και τι μέλλει γενέσθαι με τους εργαζόμενους και το κανάλι.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μας δήλωσαν:

-Δεν συνεδρίασαν σήμερα για να προετοιμάσουν την πτώχευση του καναλιού, κάτι που δεν είναι στις προθέσεις των μετόχων, αλλά για να καταθέσουν αύριο στη συνεδρίαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου πρόταση για να ενταχθεί το Mega στην διαδικασία των θεματικών αδειών.

-Στην ερώτησή μας, εάν μία τέτοια πρόταση είναι πλέον εκτός προθεσμιών, απάντησαν αρνητικά και ότι αναμένουν από το ΕΣΡ να την κάνει αποδεκτή.

-Ζητώντας τους διευκρινήσεις για αυτή την πρόταση και κατά πόσον θα συμπεριλαμβάνει το σύνολο των εργαζομένων, μας απάντησαν ότι θα μας ενημερώσουν μετά την κατάθεσή της, την Τρίτη από κάποιο μέλος που θα ορίσουν.

-Μας δήλωσαν ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν για το σύνολο των δεδουλευμένων τους και επιφυλάχτηκαν να ερευνήσουν και να μας πουν την Τρίτη γιατί έγινε επιλεκτική πληρωμή ορισμένων εργαζομένων με μισθούς δύο μηνών.

-Μας είπαν ότι εκπροσωπούν δύο μετόχους, Βαρδινογιάννη και Μαρινάκη, καθώς ο τρίτος μέτοχος «βρίσκεται μακριά από την υπόθεση Mega» (σ.σ. Σαββίδης).

-Δήλωσαν ακόμα ότι η σημερινή συνεδρίαση τους ήταν αποτέλεσμα της επιθυμίας των μετόχων. Επίσης ότι δεν έχουν καμία επικοινωνία με τις δανείστριες τράπεζες.

-Στις επίμονες ερωτήσεις των εργαζομένων για την παντελή έλλειψη φυσικής παρουσίας της διοίκησης επί τόσους μήνες, όταν οι εργαζόμενοι δούλευαν απλήρωτοι, αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης, μας απάντησαν ότι «σήμερα γίνεται μία νέα αρχή και ότι θα βρίσκονται πλέον κοντά μας».

Οι εργαζόμενοι του Mega παρακολουθούμε με τεράστιο ενδιαφέρον και ισχυρές επιφυλάξεις (λόγω της μέχρι τώρα στάσης των διοικούντων) τις όποιες κινήσεις του ΔΣ και των μετόχων του Mega και αναμένουμε έστω και τώρα ανοιχτή ενημέρωση και ξεκαθάρισμα προθέσεων.

Όλοι οι εργαζόμενοι, τεχνικοί, διοικητικοί και δημοσιογράφοι, δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε καμία πλευρά (εργοδότες, τράπεζες, κυβέρνηση, ΕΣΡ)  να παίξει παιχνίδι στις πλάτες μας για να τινάξει από πάνω της το ενδεχόμενο «μαύρου» στο Mega και στις ζωές μας».