Το Μαξίμου απαντά στη Ν.Δ. και το σχόλιο που η τελευταία εξέδωσε για τη σημερινή έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια, αναφέροντας ότι: «Δύσκολο να αποδεχτεί ο κ. Μητσοτάκης το τέλος των μνημονίων».

Με ανακοίνωση απάντησε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού στη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση απ’ το Μαξίμου παραθέτει μια φράση του Γαλιλαίου, ενώ σημειώνεται ότι νωρίτερα σε υστερόγραφό της η Ν.Δ. παρέθεσε στίχους του Καβάφη.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ανακοίνωση του Μαξίμου:

«Ο κύριος Μητσοτάκης που:

  • Τον χειμώνα του 2016 έλεγε ότι δεν θα κλείσει η Α’ αξιολόγηση
  • Την άνοιξη του 2016 έλεγε ότι θα εφαρμοστεί ο κόφτης
  • Τον χειμώνα του 2017 έλεγε ότι δεν θα κλείσει η Β΄ αξιολόγηση
  • Την άνοιξη του 2017 παρακαλούσε τον κύριο Σόιμπλε και το ΔΝΤ να μην κλείσει τη Β’ αξιολόγηση
  • Το καλοκαίρι του 2017 έλεγε ξανά ότι θα εφαρμοστεί ο κόφτης
  • Το φθινόπωρο του 2017 μιλούσε για νέα δημοσιονομικά μέτρα
  • Τον χειμώνα του 2018 έλεγε ότι οδεύουμε σε τέταρτο μνημόνιο
  • Την άνοιξη του 2018 προέβλεπε πιστοληπτική γραμμή και νέες δεσμεύσεις

είναι πράγματι δύσκολο να αποδεχτεί σήμερα την πραγματικότητα του τέλους των μνημονίων, καθώς αποτελεί γι’ αυτόν την απόλυτα πολιτική ακύρωση», αναφέρει η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ενώ προσθέτει ότι:

Γι’ αυτό και θα την αρνείται, όπως κάποτε οι εκπρόσωποι του παλιού καθεστώτος αρνήθηκαν ότι η γη γυρίζει. Eppur si muove

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε ότι: «Το κατά τ’ άλλα λαλίστατο Γραφείο Τύπου του Μαξίμου δεν βρήκε λέξη να πει για τη δήλωση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) κ. Κλάους Ρέγκλινγκ ότι “η Ελλάδα όχι μόνο διέκοψε, αλλά και αντέστρεψε τις μεταρρυθμίσεις κατά το πρώτο μισό του 2015” και ότι “το κόστος που πλήρωσε η χώρα γι’ αυτό το επεισόδιο τιμολογείται από 86 δισ. έως 200 δισ. ευρώ”».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε ακόμη ότι: «Ελπίζουμε να το κάνει αύριο ο κ. Τσίπρας στη διάρκεια των πανηγυρισμών του για τη δήθεν καθαρή έξοδο από το τρίτο μνημόνιο, το οποίο δεν θα υπήρχε, αν δεν είχε μεσολαβήσει η δική του καταστροφική διακυβέρνηση», ενώ σε υστερόγραφό του, παραθέτει και τους στίχους του Καβάφη:

«Καθώς φημολογείται ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε την Ιθάκη για τη νέα επικοινωνιακή φιέστα του, η Νέα Δημοκρατία του αφιερώνει προκαταβολικά τους στίχους του Καβάφη:

“Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι.
Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο.
Αλλά δεν έχει να σε δώσει τίποτα πια”».

Σημειώνεται ότι η Ιθάκη είναι το συμβολικό νησί απ’ το οποίο φημολογείται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εκφωνήσει το διάγγελμα για το τέλος των μνημονίων.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς σχολίασαν η Αντιπολίτευση και τα ξένα Μέσα την έξοδο από τα Μνημόνια