Το Πάσχα πλησιάζει. Για τους καθολικούς είναι μάλιστα αυτή την Κυριακή 12 Απριλίου. Έτσι, λοιπόν, την Κυριακή του Καθολικού Πάσχα ο Αντρέα Μποτσέλι στο Μιλάνο θα ψάλει ύμνους μέσα στο άδειο Duomo. 

Η πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, το Μιλάνο, είναι ανάμεσα στις πόλεις που έχει πλήξει ανεπανόρθωτα η πανδημία του κορονοϊού και αριθμεί 11.538 κρούσματα και 4.654 νεκρούς, ενώ εν γένει η Λομβαρδία είναι η περισσότερο πληγείσα περιοχή από την πανδημία, με 51.000 κρούσματα και 9.202 νεκρούς. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τον δήμαρχο του Μιλάνου να πάρει μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία.

Έτσι, λοιπόν, με παρότρυνση του δημάρχου της πόλης ο διάσημος τενόρος Αντρέα Μποτσέλι στο Μιλάνο και μάλιστα στον γνωστό καθεδρικό ναό της πόλης θα ψάλει ιερούς αναστάσιμους ψαλμούς, αποδεχόμενος την πρόταση του δημάρχου. Φυσικά και ο καθεδρικός ναός θα είναι άδειος από κόσμο, αλλά γεμάτος με την φωνή ενός τενόρου παγκόσμιας φήμης.

Ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, ανακοίνωσε μέσα από το καθημερινό του μήνυμα εμψύχωσης στο Fecebook το παραπάνω γεγονός, λέγοντας «Προ ημερών επικοινώνησα με τον Αντρέα Μποτσέλι κι απάντησε: παρών. Αυτό σημαίνει πως θα έρθει στο Μιλάνο το Πάσχα. Στις 19.00 (τοπική ώρα, 20.00 ώρα Ελλάδας) στο άδειο Ντουόμο, θα μας παρουσιάσει κάποιες από τις σεπτότερες σελίδες της θρησκευτικής μουσικής».

Το Duomo θα ζωντανέψει και πάλι μέσα από τους ιερούς αναστάσιμους ψαλμούς του Αντρέα Μποτσέλι ύστερα από τόσο καιρό που είναι κλειστό λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Μποτσέλι, «Δεν θα είναι μία συναυλία. Θα είναι περισσότερο μία ευκαιρία να προσευχηθούμε όλοι μαζί: μία προσευχή λοιπόν για το Μιλάνο και για τον κόσμο, απέναντι σε ένα γεγονός εντελώς οδυνηρό, τραγικό για να διαδώσουμε το μήνυμα του Πάσχα, ένα μήνυμα αγάπης και λύτρωσης. Η εκκλησία θα είναι άδεια, όμως εμείς θα είμαστε, ελπίζω, ένα αχανές πλήθος διαδικτυακά συνδεδεμένο, χάρη στο Ιντερνέτ, ενωμένο από μία σεπτή κλωστή, την πίστη, που είναι πιο δυνατή από οποιαδήποτε εμφανή απόσταση».

Διάβασε ακόμα:

Κορονοϊός: Η θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο “χάρτη”

Photo: AP Photo/Domenico Stinellis