Το ΔΝΤ απαντά για τη μείωση του αφορολόγητου

LIKE US ON FACEBOOK

Μετά την πληθώρα δημοσιευμάτων που ήθελαν το ΔΝΤ ν’ ασκεί πιέσεις για μείωση του αφορολόγητου ορίου και περικοπή των συντάξεων νωρίτερα, εκπρόσωπος του Ταμείου εξηγεί πως οι συζητήσεις για το 2019 δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα.

Το ΔΝΤ για τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και την περικοπή συντάξεων απαντά πως οι συζητήσεις για το 2019 δεν έχουν αρχίσει ακόμα ενώ συμπληρώνει ότι το Ταμείο προς το παρόν επικεντρώνεται στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και το ελληνικό χρέος, τις προϋποθέσεις που έχει θέσει δηλαδή για να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Το ΔΝΤ παραμένει προσηλωμένο στην εφαρμογή των πολιτικών του προγράμματος και στην διευθέτηση του ελληνικού χρέους», σημείωσε συγκεκριμένα εκπρόσωπος του Ταμείου, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που θέλουν το ΔΝΤ να ζητά μείωση του αφορολόγητου από το 2019 και την ταυτόχρονη περικοπή των συντάξεων και το πάγωμα των αντιμέτρων.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου τόνισε πως «οι δύο προϋποθέσεις αυτές περί μεταρρυθμίσεων και ελάφρυνσης χρέους αποτελούν πάγια θέση του Ταμείου εδώ και καιρό και μόνο με την εκπλήρωση τους θα καταστεί δυνατή η ενεργοποίηση του προγράμματος».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ,  στο Ταμείο αναμένουν πως «οι συζητήσεις για τις δημοσιονομικές προοπτικές και τις πολιτικές για το 2019 θα αρχίσουν με την ελληνική Κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους εταίρους τους επόμενους μήνες, όπως έχει συμφωνηθεί».

Photo: openeurope.org.uk
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved