Ένα πολύ χρηστικό και πρωτότυπο video για την προστασία απ’ τα έντονα καιρικά φαινόμενα, δημοσίευσε η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας. Δείτε live την πορεία του κυκλώνα στην Ελλάδα.

Ένα πρωτότυπο video για την προστασία απ’ τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα, ανήρτησε η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας. Ένα video που βοηθά τους πολίτες να προστατευτούν και δίνει σαφείς οδηγίες.

Δες το video για την προστασία απ’ τα έντονα καιρικά φαινόμενα:

Αναλυτικά οι οδηγίες από την Πολιτική Προστασίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε.
  • Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ..

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Παρακολουθήστε live την πορεία του κυκλώνα στην Ελλάδα

Η κακοκαιρία «Ξενοφών» πλήττει όλη τη χώρα ενώ αναμένεται να μετατραπεί σε μεσογειακός κυκλώνας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε live την πορεία του καιρικού φαινομένου στην Ελλάδα από το windy.com:

Διαβάστε επίσης:

Νέος συναγερμός απ’ την ΕΜΥ | Πόσο θα κρατήσει η κακοκαιρία

Photo: WXcharts.eu