«Το Brexit συνεχίζει να σημαίνει Brexit», δήλωσε μεταξύ άλλων η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, την ίδια στιγμή που την επευφημούσαν και οι Συντηρητικοί υποστηρικτές της.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη, η Βρετανίδα πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση είχε ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε με βάση το δικό της σχέδιο για Brexit, ασκώντας πίεση και στην πρόταση που επικρίθηκε και από τις δύο πτέρυγες του Συντηρητικού της κόμματος.

Μετά την οριακή νίκη στο κοινοβούλιο για τα σχέδια της για το διαζύγιο με την ΕΕ, η Μέι ανέφερε ότι δεν θα εγκαταλείψει την πρότασή της για τη μελλοντική σχέση της Βρετανίας με την Ευρώπη.

Σταθερή στο σχέδιό της, για φιλική αποχώρηση των επιχειρήσεων, η Μέι ρο επισήμανε στους υποστηρικτές του Brexit και τους φιλοευρωπαίους βουλευτές στο κόμμα της, που αυτή την περίοδο είναι σε διαμάχη μεταξύ τους.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του κοινοβουλίου νωρίτερα, η ίδια επέμεινε στην άποψη της, όταν βουλευτής υπέρ του Brexit από το κόμμα της, την κάλεσε να αλλάξει το σλόγκαν που χρησιμοποιεί από «Brexit σημαίνει Brexit» σε «Brexit σημαίνει Παραμένουμε».

«Το Brexit συνεχίζει να σημαίνει Brexit», δήλωσε τότε η Μέι.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας δήλωσε, ακόμη, ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι συνομιλίες με τις Βρυξέλλες με βάση την πρόταση που παρουσιάστηκε στη «Λευκή Βίβλο» την περασμένη εβδομάδα.

Τέλος, η ίδια εμφανίστηκε βέβαιη ότι η Βρετανία έχει αρκετό χρόνο για να διαπραγματευθεί μια συμφωνία με την ΕΕ πριν την αποχώρησή της, τον Μάρτιο του 2019.

Σχέδια έκτακτης ανάγκης ενεργοποιεί η Airbus

Ταυτόχρονα, τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για το Brexit ενεργοποιεί η Airbus, καθώς «καταρρέει» η στρατηγική της βρετανικής κυβέρνησης για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον επικεφαλής της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αεροπορικής βιομηχανίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος Τομ Έντερς δήλωσε στην Αεροπορική Έκθεση του Φάρνμπορο ότι η «Λευκή Βίβλος» που έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική κυβέρνηση την περασμένη Πέμπτη, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά ότι τα γεγονότα από τότε έχουν αλλάξει.

Ο κ. Έντερς δήλωσε ακόμη ότι η Airbus θα ενεργοποιήσει τώρα τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για να διασφαλίσει ότι η παραγωγή της μπορεί να συνεχιστεί ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η εμπορική σχέση μετά το Brexit.

Διαβάστε επίσης:

Παραιτήθηκε ο Μπόρις Τζόνσον | Ακόμα ένας Υπουργός «αφήνει» την Μέι λόγω Brexit