Μια σημαντική εξέλιξη και ένα σημαντικό στοιχείο έχουν στα χέρια τους οι Αρχές για το διπλό φονικό στην Κύπρο που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία. Οι έρευνες προχωράνε με ταχύτατους ρυθμούς ώστε να εξιχνιαστεί η υπόθεση.

Ένα σημαντικό αποδεικτικό στοιχείο βρέθηκε για το διπλό φονικό στην Κύπρο και αναμένεται να “δώσει” απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα.

Μια πιτζάμα με μερικές κηλίδες αίματος, βρέθηκε καλά κρυμμένη στο σπίτι του ζεύγους Χατζηγεωργίου στην Κύπρο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Πολίτη» και είναι ένα σημαντικό τεκμήριο. Η πιτζάμα με τις κηλίδες αίματος έχει σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις.

Άνθρωποι απ’ την Αστυνομία υποστηρίζουν, όμως, πως έπρεπε να γίνουν ορισμένοι χειρισμοί που θα τους οδηγούσαν πιο γρήγορα στην εξιχνίαση του εγκλήματος, αλλά δεν έγιναν.

«Είναι ίσως μία από τις πιο μπερδεμένες και δύσκολες υποθέσεις που κλήθηκα να διερευνήσω αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο», αναφέρει μέλος της ανακριτικής ομάδας, κάτι που επιβεβαίωσε και ο γενικός εισαγγελέας Κύπρου, ο οποίος δήλωσε ότι πρόκειται για τη διερεύνηση ενός πολύ δύσκολου εγκλήματος με κάποιο δεδομένο, ότι δεν υπάρχει για παράδειγμα ένα φονικό όπλο, δεν υπάρχουν ικανοποιητικά αποδεικτικά στοιχεία, δεν υπάρχει μαρτυρία ίσως ως προς κίνητρα κ.λπ.

Η έλλειψη αυτών των στοιχείων οδηγεί στο ότι η διερεύνηση είναι ιδιαίτερα δύσκολη και πρέπει να επεκταθεί σε όλες τις πτυχές αυτές, που την καθιστά ακόμα πιο δύσκολη. Επομένως θα πρέπει να συνεχίσει [σ.σ. η Αστυνομία] –αλλά να συνεχίσει με τη δέουσα σπουδή και ταχύτητα– γιατί η πάροδος του χρόνου δεν είναι καλός οδηγός

Να υπενθυμίσουμε ότι το Σάββατο πραγματοποιήθηκε και δεύτερη νεκροτομή από την ιατροδικαστή, Χαρά Σπηλιωπούλου, την οποία η Αστυνομία κάλεσε από την Αθήνα. Στην νεκροτομή παρευρέθηκαν και οι Ιατροδικαστές από την Κύπρο, Ελένη Αντωνίου και Μάριος Ματσάκης, ο οποίος ήταν ο εκπρόσωπος της οικογένειας των θυμάτων.

Σύμφωνα με την πρώτη νεκροτομή ο θάνατος του ανδρόγυνου προήλθε από τον τραυματισμό από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι, το οποίο μέχρι και σήμερα δεν έχει εντοπιστεί.

Παράλληλα, σε εκκρεμότητα παραμένει και η γραπτή κατάθεση του ανήλικου γιου του ζευγαριού, η οποία κατά πολλούς κρύβει και το κλειδί για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το SigmaLive, οι Αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα τοξικολογικών εξετάσεων από δείγματα τα οποία παραλήφθηκαν από το ζεύγος. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα δείξουν αν το ζεύγος είχε καταναλώσει οτιδήποτε, είχε κάνει χρήση ουσιών πριν το έγκλημα.

Έξι μέρες μετά, η Αστυνομία ψάχνει:

  • το φονικό όπλο,
  • την ακριβή ώρα που πέθανε το ζεύγος,
  • αν υπήρχε ένας ή περισσότεροι δράστες,
  •  αν προηγουμένως καταστράφηκαν τεκμήρια τα οποία πετάχτηκαν και περισυνελέγησαν από το σκουπιδιάρικο .

Διαβάστε επίσης:

«Στυγερό έγκλημα» η δολοφονία του ζευγαριού στην Κύπρο

Photo: politis.com.cy