Τη θλίψη σκόρπισε ο άδικος χαμός του πιλότου, Γιώργου Μπαλταδώρου που έχασε τη ζωή του καθώς κατέπεσε το Μιράζ 2000 -5  σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σκύρου. Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για τον Γιώργο Μπαλταδώρο.

Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για τον Γιώργο Μπαλταδώρο καθώς και την υποστήριξη στους οικείους του, εξέφρασαν όλα τα κόμματα με ανακοίνωσή τους.

Παυλόπουλος: Έπεσε κατά την επιτέλεση εθνικού καθήκοντος

Μήνυμα πένθους απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, για τον αδικοχαμένο πιλότο του μαχητικού που κατέπεσε στη Σκύρο.

Η ανακοίνωση του Προέδρου αναφέρει:

Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου για την απώλεια του Σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου, ο οποίος έπεσε κατά την επιτέλεση εθνικού καθήκοντος.

Ο κ. Παυλόπουλος εκφράζοντας το σύνολο του ελληνικού λαού δήλωσε:

Και στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου  συλλυπητήρια, διαβεβαιώνοντάς την ότι η Πολιτεία δεν πρόκειται να ξεχάσει την ανεκτίμητη προσφορά του Σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου. Επιπλέον συμμετέχω ειλικρινώς στο βαρύτατο πένθος της Πολεμικής μας Αεροπορίας

Ο Πρόεδρος επικοινωνησε με την σύζυγο του πιλότου Μαρία Μπαλταδόρου καθώς και με τον πατέρα του και εξέφρασε τα ειλικρινή του συλληπητήρια και τη βούληση της Πολιτείας να βρίσκονται κοντά τους.

Τσίπρας: Έφυγε την ώρα του καθήκοντος

Το «αντίο» στον άτυχο πιλότο είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας τη θλίψη για τον άδικο χαμό του.

Βούτσης: Έφυγε υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας

Τα συλλυπητήρια του εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης εκφράζοντας την οδύνη εκ μέρους όλων των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

«Η Βουλή των Ελλήνων αποδίδει φόρο τιμής στη μνήμη του. Έφυγε υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας αλλά θα μείνει για πάντα στις καρδιές και τη μνήμη μας» σημειώνει στο μήνυμά του ο κ. Βούτσης ενώ εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του.

Μητσοτάκης: Τον τιμούμε ως ήρωα

«Του οφείλουμε ευγνωμοσύνη, τον τιμούμε ως ήρωα και θα σταθούμε δίπλα στους δικούς του» δήλωσε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητοτάκης εκφράζοντας τη θλίψη του για τον θάνατο τυ άτυχου πιλότου.

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο του Σμηναγού μας Γιώργου Μπαλταδώρου. Έδωσε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας. Του οφείλουμε ευγνωμοσύνη, τον τιμούμε ως ήρωα και θα σταθούμε δίπλα στους δικούς του. Η μνήμη του ας γίνει πηγή θάρρους για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Και έμπνευση συνετής αποφασιστικότητας για ολόκληρο το λαό μας

Θεοδωράκης: Ο θάνατός του ας μας κάνει όλους πιο συνετούς

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης λέγοντας πως «ακόμα ένας πιλότος έπεσε στο Αιγαίο υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας».

ΚΚΕ: Συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου

Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Μπαλταδώρου εξέφρασε και το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του.

«Οι Έλληνες πιλότοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, η οποία κλιμακώνεται στο πλαίσιο της γενικότερης όξυνσης στην περιοχή, και με την ανοχή του ΝΑΤΟ» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος ενώ προστίθεται πως «από την πρώτη στιγμή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώτη Κουβέλη, προκειμένου να ενημερωθεί για το τραγικό συμβάν».

Ένωση Κεντρώων: Θλίψη για το χαμό ακόμα ενός ήρωα

Τα συλλυπητήρια εξέφρασε και η Ένωση Κεντρώων για τον χαμό του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας.

H Ένωση Κεντρώων εκφράζει τη βαθύτατη τη θλίψη της για τη θυσία ακόμα ενός ήρωα της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που χάθηκε στον βωμό της υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, είμαστε δίπλα της αυτές τις δύσκολες στιγμές

Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, Πάνου Καμμένου, κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, ως ένδειξη της βαθιάς οδύνης για τον χαμό του ‘Ελληνα πιλότου.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο νεκρός πιλότος του Μιράζ 2000