Μπορεί το επίπεδο στο MasterChef να έχει ανέβει καθώς έχουν μείνει οι 11 καλύτεροι, ωστόσο, τα λάθη συνεχίζονται και μπορεί να κοστίσουν πολύ ακριβά στους παίκτες.

Το άδειο πιάτο στη δοκιμασία, η «κατσάδα» και οι υποψήφιοι προς αποχώρηση στο MasterChef… Το βασικό υλικό για το τεστ της Δημιουργικότητας στο επεισόδιο της Τρίτης ήταν η σαρδέλα, όμως, ένας παίκτης δεν κατάφερε να παρουσιάσει πιάτο στους κριτές.

Guest εμφάνιση στο επεισόδιο έκανε η Ελένη Ψυχούλη, η οποία πήρε θέση δίπλα στους Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο.

Κι ενώ όλα πήγαιναν καλά, οι κριτές φώναξαν μπροστά την Ηλέκτρα για να δοκιμάσουν το πιάτο της… Ποιο πιάτο, όμως, αφού δεν είχε τίποτα να τους παρουσιάσει;

Όπως εξήγησε η ίδια, είχε μερικά προβλήματα με τη σαρδέλα και προτίμησε να μην παρουσιάσει τίποτα απ’ το να φέρει ένα πιάτο απ’ το οποίο θα έλειπε το βασικό υλικό.

Φυσικά, αυτό δεν ήταν δικαιολογία για τους κριτές, οι οποίοι σχολίασαν αρνητικά το γεγονός ότι σ’ αυτό το επίπεδο υπάρχουν παίκτες που δεν μπορούν να βγάλουν αποτέλεσμα.

«Είναι αστείο σε αυτή τη φάση να νιώθω να πω μπράβο σε αυτούς που φέρνουν ένα πιάτο εδώ μπροστά. Μιλάω για σένα Ηλέκτρα. Δηλαδή, δεν είναι δυνατόν αυτό; Το σκέφτομαι τόση ώρα, θα σκάσω… Δεν θα έπρεπε να λέω μπράβο που έφερε κάποιος ένα πιάτο. Πρέπει να λέμε μπράβο για ωραία πιάτα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Τελικά, ο Χρήστος, ο Γιώργος και ο Τζώρτζης ήταν οι νικητές της δοκιμασίας με τον Τζώρτζη να φτιάχνει το καλύτερο πιάτο με αποτέλεσμα να είναι και ο αρχηγός στην επόμενη ομαδική δοκιμασία.

Όπως αποφάσισαν οι κριτές, οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση στο MasterChef είναι η Ηλέκτρα, η οποία δεν παρουσίασε πιάτο, ο Δημήτρης και η Γωγώ.

Όσον αφορά την αποχώρηση που θα δούμε την Τετάρτη, υπάρχουν μερικές διαρροές για το ποιος παίκτης αποχωρεί, όμως, φυσικά τίποτα δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί!

Θυμίζουμε ότι τελευταίος παίκτης που αποχώρησε απ’ το MasterChef ήταν ο Βασίλης Χατζόπουλος.

To mystery box

Νωρίτερα, στη δοκιμασία του Mystery Box, η Μάγκυ είχε, σύμφωνα με την Ελένη Ψυχούλη, το πιο κουλό πιάτο, το οποίο ήταν ανάμεσα στα τέσσερα καλύτερα!

«Δεν ξέρω αν όλο αυτό είναι ένα επαγγελματικό πιάτο. Προσπαθώ να το φανταστώ σε ένα εστιατόριο και δεν το “βλέπω”», σχολίασε η Ψυχούλη.

Οι παίκτες με τα τέσσερα καλύτερα πιάτα ήταν η Μάγκυ, ο Χρήστος, ο Τζώρτζης και ο Σάββας.

Νικητής της δοκιμασίας του Mystery Box αναδείχθηκε τελικά ο Σάββας, ο οποίος είχε επιπλέον 10 λεπτά χρόνο στο τεστ Δημιουργικότητας.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτή είναι η τελική 7άδα του MasterChef (καλά δεν παίρνουμε και όρκο!)