Την Πέμπτη (15/3) η κηδεία του Χρήστου Σιμαρδάνη

LIKE US ON FACEBOOK

Με λύπη και οδύνη υποδέχθηκε ο καλλιτεχνικός, και όχι μόνο, κόσμος την είδηση του θανάτου του ηθοποιού και εκφωνητή Χρήστου Σιμαρδάνη.

Η κηδεία του Χρήστου Σιμαρδάνη θα γίνει την Πέμπτη 15/3 στο Νεκροταφείο Ζωγράφου, στις 13.45. O ηθοποιός, υπενθυμίζουμε, ότι πέθανε σε ηλικία 61 ετών, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε.

Οι δικοί του άνθρωποι επιθυμούν αντί στεφάνων στη κηδεία του Χρήστου Σιμαρδάνη τα χρήματα να κατατεθούν στη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία».

Ο γνωστός ηθοποιός είχε στο ενεργητικό του «πολλά χιλιόμετρα» σε τηλεόραση και κινηματογράφο

Ο ηθοποιός είχε συμμετάσχει σε παραγωγές, όπως, στο «Η Ζωή του Αττικ», στο «δυο ορφανές», στο «Οι μεν και οι δεν»,στο «Δις Εξαμαρτείν», στο «Εμείς κι εμείς», στο «Άγιο είχαμε»,στο «Στρίβειν δια του αρραβώνος», στη «Νταντά»,στο «30 μέρες αγωνίας», στο «Γιούγκερμαν», στο «Λατρεμένοι μου γείτονες»,στο «Μίλα μου βρώμικα»,στο «Το αμάρτημα της μητρός μου» και στο «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα».

Ο ηθοποιός ήταν γνωστός και για τις δημόσιες τοποθετήσεις του πάνω σε ζητήματα της επικαιρότητας. Χαρακτηριστικά, για τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων είχε δηλώσει:

Αν και ο γάμος έχει εξευτελιστεί 100%, καταλαβαίνω ότι για δύο ανθρώπους που ζουν 20-30 χρόνια μαζί, πρέπει να έχουν το δικαίωμα ο ένας να μπορεί να προσφέρει στον άλλο τα κεκτημένα του. Δεν βλέπω το λόγο να κληρονομούν τα ανίψια που περιγελούσαν μια ζωή τον θείο, την περιουσία του ενώ υπάρχει σύντροφος που ένας «γάμος» ή συμβόλαιο συμβίωσης μπορεί να το διευθετήσει δικαιότερα

Ο Χρήστος Σιμαρδάνης, παρόλο που είχε δηλώσει ότι ήταν ομοφυλόφιλος, δεν δίσταζε να διατυπώνει και ριζοσπαστικές απόψεις, αναφορικά με θέματα, όπως το Gay Pride:

Ακόμα και σήμερα δεν καταλαβαίνω την έννοια του Gay Pride. Εγώ ένα pride μόνο αναγνωρίζω στην κοινωνία, το Human Pride. Όλα τα υπόλοιπα μου φαίνονται λάθος. Όποιος το δηλώνει και το ασπάζεται είναι σαν να θέλει να είναι διαφορετικός. Ενώ τα προτερήματα όλων των ανθρώπων πρέπει να είναι ίδια. Όποιος δεν έχει τ’ αρ…ια να βγει έξω μόνος του και να υπερασπιστεί το «είναι» του, καμιά οργάνωση και κανένα κίνημα δεν θα τον σώσει. Απλώς θα τον βάλει σε μια άλλη ντουλάπα. Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα κάποιοι φίλοι μου πήγαιναν και έκαναν βάρδιες στο ΑΚΟΕ για να απαντούν στο τηλέφωνο δίνοντας οδηγίες σε επαρχιώτες γκέι πού να πηγαίνανε να ψωνιστούν. Μα είναι αυτό απελευθέρωση;

Διάβασε επίσης:

Έφυγε απ’ τη ζωή ο Χρήστος Σιμαρδάνης

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved