Την Κυριακή τελικά το ραντεβού Τσίπρα – Καμμένου παρά τις πληροφορίες που ανέφεραν νωρίτερα ότι η κρίσιμη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων για τη συμφωνία των Πρεσπών θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα. Εισαγγελική παρέμβαση για τις απειλές σε βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Μια μέρα νωρίτερα απ’ ότι την περιμέναμε θα γίνει τελικά η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο ότι η συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων θα γίνει τη Δευτέρα το μεσημέρι, ωστόσο νέα ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή πρωί, στις 10:30.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε το Σάββατο με τον κ. Καμμένο και τον κάλεσε να συναντηθούν αύριο, Κυριακή, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη συνάντηση είχε αρχικά οριστεί για την Παρασκευή, αλλά αναβλήθηκε, μετά από αίτημα του Πάνου Καμμένου και ορισμένα προσωρινά εμπόδια που είχαν παρουσιαστεί στη Βουλή της ΠΓΔΜ λίγο πριν κυρωθεί τελικά η Συμφωνία.

Παράλληλα, αμέσως μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 12:30 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Εισαγγελική παρέμβαση για τις απειλές σε βουλευτές των ΑΝΕΛ

Τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ δέχονται απειλητικά μηνύματα για να μην ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, προκάλεσαν την εισαγγελική παρέμβαση από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Ειδικότερα, η ίδια ζήτησε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελο Ιωαννίδη, να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική έρευνα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και παρακίνησης σε τέλεση κακουργηματικών πράξεων.

Νωρίτερα, δημοσίευμα από την ιστοσελίδα «news247» γνωστοποίησαν μηνύματα που έχουν δεχθεί βουλευτές των ΑΝΕΛ, όπως ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος. «Θα βρεις το κεφάλι σου σε χαντάκι», «Θα σε σκοτώσουμε», «Μην το τολμήσεις θα μαρτυρήσεις», φέρεται να είναι μερικά από τα μηνύματα που έχουν δεχτεί βουλευτές.

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Documento», στέλεχος της ΝΔ φέρεται να ζητάει με γραπτό μήνυμα από ψηφοφόρους, ν’ απειλούν τους βουλευτές των ΑΝΕΛ, προκειμένου οι τελευταίοι να μην στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το συγκεκριμένο μήνυμα φέρεται ν΄ανέφερε: «Στέλνουμε μήνυμα ή παίρνουμε τηλέφωνο σε αυτούς που φαίνονται πρόθυμοι να στηρίξουν την κυβέρνηση που θα προδώσει την Μακεδονία μας. Τους λέμε ότι αυτό δεν θα ξεχαστεί. Να μην τολμήσουν να προδώσουν την Μακεδονία».

Διαβάστε ακόμη τι ανέφερε νωρίτερα η ανακοίνωση του Μαξίμου:

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τη Συμφωνία των Πρεσπών