Κι ενώ ο κορονοϊός εξαπλώνεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας βρίσκεται σε ισχύ, πολλοί πολίτες που κινούνται με τα λεωφορεία, το μετρό και τα τρόλεϊ και δεν χρησιμοποιούν πλέον τις κάρτες των ΜΜΜ αναρωτιούνται τι θα γίνει με τα χρήματα που έχουν δώσει. 

Είναι λογικό όσοι χρησιμοποιούν τακτικά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κι είχαν πιστώσει τις κάρτες των ΜΜΜ με διαδρομές μετακίνησης να ανησυχούν για το τι θα απογίνουν τα χρήματα αυτά που είχαν δώσει. Την απάντηση έδωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο ΣΚΑΪ. Τι ανακοίνωσε ο ίδιος;

Σχετικά λοιπόν με τις προπληρωμένες κάρτες ο κ. Κώστας Καραμανλής ανέφερε πως η αποζημίωση θα είναι ανάλογη με τη διάρκεια της χρήσης της κάρτας και πως θα επιστραφεί όταν ο κάτοχος προσέλθει για να την ανανεώσει.

Αν για παράδειγμα κάποιος αγόρασε μια ετήσια κάρτα που κοστίζει 300 ευρώ κατά την ανανέωσή της θα αφαιρεθεί το ποσό του ενός ή των δυο μηνών που θα διαρκέσει η κρίση, και θα δικαιούνται ένα εκπτωτικό πακέτο.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, έκπτωση 10% θα δοθεί και για την αγορά νέας κάρτας προκειμένου να βοηθηθούν τόσο οι πολίτες όσο και τα έσοδα του ΟΑΣΑ. Ο Υπουργός τόνισε, ακόμα, ότι η έκπτωση 10% μπορεί να συνδυαστεί με την αποζημίωση και ο χρήστης να έχει μεγαλύτερα οφέλη.

Ουσιαστικά, οι κάτοχοι μηνιαίων, τρίμηνων, εξάμηνων και ετήσιων καρτών οι οποίοι αυτό το διάστημα δεν χρησιμοποιούν για να μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τις έχουν προπληρώσει δε θα χάσουν τα χρήματά τους, τα οποία σε μερικές περιπτώσεις είναι και πολλά. Αντιθέτως, όπως αναφέρθηκε, μετά τη λήξη των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων θα δικαιούνται πίστωση ίσης αξίας. Το δικαίωμά τους αυτό θα ενεργοποιηθεί με την αγορά νέας κάρτας.

Διαβάστε ακόμα:

Όλα τα έγγραφα και τα πιστοποιητικά που μπορείς να βγάλεις μ’ ένα κλικ!

Photo: Alexandros Michaildis / SOOC