Ενδιαφέρον έδειξαν και τα ξένα μέσα ενημέρωσης στην κάλυψη για το συλλαλητήριο της Αθήνας. Πρακτορεία ειδήσεων και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες μεταδίδουν την εικόνα και τις εξελίξεις από το συλλαλητήριο στο εξωτερικό.

Τι μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης για το συλλαλητήριο;

Το Reuters αναφέρει ότι το συλλαλητήριο γίνεται επειδή οι Έλληνες δεν επιθυμούν τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ. Την ίδια στιγμή το πρακτορείο αναφέρεται στις διπλωματικές κινήσεις που γίνονται μεταξύ των δύο χωρών, ενώ ο τίτλος του άρθρου είναι: «Οι Έλληνες συγκεντρώνονται στην Αθήνα για το όνομα της Μακεδονίας».

Στο άρθρο του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων (ΜΙΑ), αναφέρεται ότι πάνω από 1.500 λεωφορεία έχουν καταφτάσει για τη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας. Το ίδιο αναφέρει επίσης ότι κύριος ομιλητής στο συλλαλητήριο θα είναι ο Έλληνας συνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης.

Στην Πλατεία Συντάγματος έφτασαν χιλιάδες αγανακτισμένοι και δυσαρεστημένοι πολίτες από τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την ονομασία των Σκοπίων, αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Sunday Times.

Στους Times της Κυριακής αναφέρεται με χαρακτηριστικό τρόπο ότι: «Χιλιάδες Έλληνες συγκεντρώνονται στην πρωτεύουσα της χώρας για να διαμαρτυρηθούν για ένα πιθανό συμβιβασμό που θα μπορούσε να λύσει μία από τις πιο ανυπόστατες διαφορές: πώς να αποκαλείται η Μακεδονία».

Οι διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν για τον πιθανό συμβιβασμό της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, αναφέρει και το Associated Press.

Το ίδιο κάνει λόγο για εκατοντάδες λεωφορεία που έφτασαν από όλη τη χώρα στην ελληνική πρωτεύουσα, ενώ αρκετοί διαδηλωτές κατέφθασαν και με πλοία από τα νησιά. Αναφέρεται επίσης ότι η αστυνομία έχει σταματήσει την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης.

 

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ