Οι Αρχές περίμεναν σήμερα Δευτέρα το πόρισμα των ιατροδικαστών για τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, ωστόσο το πόρισμα περιπλέκει την υπόθεση. Τι λένε οι ιατροδικαστές για τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου;

Απροσδιόριστα τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου ανέφεραν οι ιατροδικαστές Καλογρηάς και Τσαντίλης. Οι δύο ιατροδικαστές (ο κ. Τσαντίλης ορίστηκε από την οικογένεια), δεν κατάφεραν να διεξάγουν ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Τη νεκροτομή έκανε ο ιατροδικαστής Ν. Καλογρηάς από το δημόσιο και ο Θ.Τσαντίλης που ορίσθηκε από την οικογένεια του 33χρονου.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο κ. Καλογρηάς, «η σορός του φέρει κάποιες κακώσεις, από τις οποίες όμως δεν φαίνεται ότι έχει προκληθεί ο θάνατος του».

Με αυτήν την εξέλιξη σε μια υπόθεση που έχει διχάσει τον κόσμο και σίγουρα μας έχει σοκάρει όλους, αναμένονται και οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις προκειμένου να πάρουν οι Αρχές ορισμένες απαντήσεις.

Τα ερωτηματικά παραμένουν, ενώ οι Αρχές συγκεντρώνουν υλικό απ’ τις κάμερες αλλά και τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων ώστε να αποκτήσουν καλύτερη εικόνα με τα όσα διαδραματίστηκαν στο κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια την Παρασκευή.

Δικηγόρος της οικογένειας: «Καθαρή δολοφονία»

Η δικηγόρος της οικογένειας, Άννυ Παπαρρούσου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε πως είναι «καθαρή δολοφονία» ο θάνατος του 33χρονου, επικαλούμενη και το οπτικό υλικό.

Έχουμε ένα τόσο καθαρό οπτικό υλικό που είμαστε όλοι σε θέση να καταλάβουμε τι έχει συμβεί. Ένας άνθρωπος παγιδευμένος στο κατάστημα που εμποδίστηκε να βγει με την υπερβολική χρήση βίας που οδήγησε στο θάνατό του. Αν αυτή η χρήση βίας ήταν σύμμετρη προς το περιστατικό, αυτό είναι προς χρήση όλων σας. Κατά τη γνώμη μου έχουμε να κάνουμε με μια καθαρή δολοφονία. Οι κατηγορίες που αποδόθηκαν δεν ήταν ορθές. Έχουμε να κάνουμε με τετελεσμένη ανθρωποκτονία

Η ίδια δήλωσε πως επρόκειτο για απόπειρα κλοπής και όχι ληστεία, «δηλαδή ένα ελαφρύτατο πλημμέλημα που δεν δικαιολογεί τη βία», ανέφερε, προσθέτοντας πως «όταν έχεις έναν άνθρωπο παγιδευμένο σε ένα χώρο και δεν απειλείσαι και υπάρχουν συγκεντρωμένοι απέξω, δεν υπάρχει ορατός λόγος και δεν αντιδράς με αυτόν τον τρόπο».

Δικηγόρος καταστηματάρχη: «Το συμβάν μας θλίβει όλους»

Ο δικηγόρος του καταστηματάρχη μιλώντας επίσης, στον ΑΝΤ1, δήλωσε πως το περιστατικό μας θλίβει όλους.

Η πρώτη αντίδραση του εντολέα μου ήταν να καλέσει την αστυνομία. Όταν το θύμα εγκλωβίστηκε στο κατάστημα άρχισε να σπάει την εσωτερική βιτρίνα και την εξωτερική. Υπάρχουν ίχνη αίματος και στο εσωτερικό του καταστήματος κάτι που δείχνει πως είχε ήδη τραυματιστεί. Αν θέλετε επέλεξε έναν πιο δυναμικό τρόπο αντίδρασης, δεν έκατσε να περιμένει την αστυνομία

Όπως δήλωσε η ίδια, σκοπός του κοσμηματοπώλη ήταν έχοντας ήδη προσφύγει στην Πολιτεία, να τον εμποδίσει να διαφύγει και να τον περιορίσει.

«Αν η αντίδραση του ήταν υπερβολική θα κριθεί από τη δικαιοσύνη», ανέφερε ο δικηγόρος προσθέτοντας πως «έχει ξαναυπάρξει θύμα κλοπής. Είναι αντίθετο στη λογική να μπήκε μέσα για να προστατευτεί. Θα μπορούσε να μείνει μέσα και να περιμένει την αστυνομία για να προστατευθεί».

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που εξετάζουν οι Αρχές