Τι λέει ο νεαρός που ύψωσε τις σημαίες στις βραχονησίδες

LIKE US ON FACEBOOK

Απ’ τη Δευτέρα, το κατέβασμα της ελληνικής σημαίας από βραχονησίδα στο Αιγαίο έχει γίνει θέμα συζήτησης αλλά κι αφορμή για νέα ένταση στις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας. Η Τουρκία υποστήριξε πως «κομάντος κατέβασαν την ελληνική σημαία» ενώ η ελληνική πλευρά δεν επιβεβαιώνει το περιστατικό.

Τι λέει, όμως, ο νεαρός που ύψωσε τις σημαίες στις βραχονησίδες. Ο Χρήστος Τσαγαλάς, ένας απ’ τους τρεις που ύψωσαν τις σημαίες στα ανοικτά των Φούρνων, τόνισε πως έκαναν αυτήν την κίνηση στη μνήμη του Γιώργου Μπαλταδώρου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο νεαρός αναφέρθηκε στον λόγο που ο ίδιος κι ακόμα δύο άτομα αποφάσισαν να υψώσουν σημαίες σε πέντε βραχονησίδες. «Μεγαλώσαμε στους Φούρνους και ψαρεύαμε στα νησιά αυτά. Τις σημαίες τις υψώσαμε σε πέντε βραχονησίδες, στη μνήμη του Γ. Μπαλταδώρου».

Ο ίδιος περιέγραψε στη συνέχεια ακριβώς τις κινήσεις που έκαναν απ’ τη στιγμή που το αποφάσισαν μέχρι να υψώσουν τις σημαίες στις βραχονησίδες:

Ρίξαμε στεφάνι στη θάλασσα, καθώς πηγαίναμε στο Πρασονίσι, και μετά ανεβήκαμε στις βραχονησίδες και υψώσαμε τις ελληνικές σημαίες. Ξεκινήσαμε στις 11:00 το πρωί και τελειώσαμε 4 το απόγευμα στο Πετροκάραβο. Την επόμενη ξαναπήγα σε όλα τα νησιά για να δω μήπως είχαν πέσει. Ήταν όλες πάνω

Ο Χ. Τσαγαλάς απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι ανήκει σε κάποιο κομματικό χώρο τονίζοντας: «Διάβασα ότι είμαστε χρυσαυγίτες. Δεν με ενδιαφέρουν τα κόμματα, δεν ψηφίζω καν. Δεν έγινε ούτε για να προκαλέσω τους απέναντι. Στους Τούρκους εύχομαι ειρήνη».

Κουβέλης: Εύκολα μια αναχαίτιση καταλήγει σε θερμό επεισόδιο

Για τις εντάσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία μίλησε ο Φώτης Κουβέλης στον ρ/σ «Θέμα 104,6» εκτιμώντας πως δεν είναι δύσκολο μια αναχαίτιση να εξελιχθεί σε θερμό επεισόδιο:

Εκτιμώ ότι το θερμό επεισόδιο δεν το επιλέγει η Τουρκία, ένα επεισόδιο σε αναχαίτιση μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε θερμό ανεξάρτητα από τη διάρκειά του. Περισσότερο στον αέρα και λιγότερο στη θάλασσα

Σχετικά με το κατέβασμα της ελληνικής σημαίας, το οποίο ανέφερε αρχικά ο Τούρκος Πρωθυπουργός, ο κ. Κουβέλης σημείωσε πως «δεν έχει πέσει στην αντίληψη των δικών μας ραντάρ τέτοιο γεγονός σε αυτό που αναφέρεται ο κ. Γιλιντιρίμ».

Δεν υπήρξε περιστατικό τουρκικής ακτοφυλακής ή ειδικών δυνάμεων να κατέβασαν τη σημαία. Η αφαίρεση σημαίας δεν προκύπτει από κατέβασμα ακτοφυλακής ή ειδικές δυνάμεις

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε ότι τα νησιά και οι βραχονησίδες παρακολουθούνται από τα ραντάρ.

Ο Ερντογάν θέλει να κάνει εξαγωγή συγκεκριμένων προβλημάτων στη χώρα του. Είχαμε το περιστατικό της Ρω όπου με μια εξαιρετική κίνηση το ελληνικό φυλάκιο έδιωξε το τουρκικό ελικόπτερο. Ίσως να ήθελαν με την «είδηση» αυτή (σ.σ. για το κατέβασμα της ελληνικής σημαίας από βραχονησίδα) να ισορροπήσουν αυτό που κατά τη γνώμη τους μπορεί να είναι αρνητικό γι’ αυτούς

Διαβάστε ακόμα:

Κουβέλης: Ακήρυχτος πόλεμος στο Αιγαίο | Κλίμα έντασης ανάμεσα σε Ελλάδα – Τουρκία

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved