Κατάθεση για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Παύλο Πολάκη έδωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Τι κατέθεσε ο Στουρνάρας για την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πολάκη σχετικά με το δάνειο των 100.000 ευρώ; Ο διοικητής της ΤτΕ κατέθετε για περίπου δύο ώρες ενώπιον του εισαγγελέα.

Ο κ. Στουρνάρας κατέθεσε στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς σχετικά με τον τηλεφωνικό διάλογο που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, εκτιμώντας πως έγινε καταγραφή της συνομιλίας τους.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο Γιάννης Στουρνάρας, θεωρεί ότι ο Παύλος Πολάκης κατέγραψε τον διάλογό τους ενώ υποστήριξε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα αντικειμενικά περιστατικά, που το επιβεβαιώνουν.

Γι’ αυτό επικαλέστηκε το γεγονός ότι ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης του είπε ότι τον καταγράφει, ενώ αναφέρθηκε και στην συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στην ΕΡΤ, κατά την οποία ο ίδιος υποστήριξε ότι αυτός έδωσε τη συνομιλία τους σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν θα μπορούσε από μνήμης να γίνει η μεταφορά της συνομιλίας με τέτοια πιστότητα. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της ΤτΕ είπε πως ο Π. Πολάκης ανακάλεσε ότι προέβη σε καταγραφή μόνο όταν έγινε γνωστό ότι η παράνομη καταγραφή είναι αξιόποινη πραξη.

Τέλος, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως η καταγραφή της συνομιλίας δεν έγινε με δική του συνεναιση.

Πλέον, ο εισαγγελικός λειτουργός θα μελετήσει τα στοιχεία προκειμένου να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειές τους και αν δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή.

Τονίζεται πως ο κ. Πολάκης απ’ την πλευρά του αρνείται ότι ηχογράφησε τη συνομιλία τους, λέγοντας:

Αν αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει ηχογράφηση, θα φταίω εγώ να κάνω μήνυση στον Στουρνάρα και για τα άλλα με τα δάνεια;

Διαβάστε ακόμα:

Πολάκης: Ποτέ δεν ηχογράφησα και δεν απείλησα τον Στουρνάρα