Η λίστα με τα θύματα λόγω γρίπης διαρκώς αυξάνεται όπως και ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ. Τι ισχύει για τις απουσίες των παιδιών λόγω γρίπης; Η εγκύκλιος από του υπουργείο Παιδείας.

Κι ενώ η γρίπη βρίσκεται σε έξαρση και τουλάχιστον 56 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων απέστειλε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τις σχολικές μονάδες όλης της χώρας, σχετική εγκύκλιο. Τι ισχύει για τις απουσίες των παιδιών λόγω κρίσης;

Η εγκύκλιος από του υπουργείο Παιδείας αφορά τις απουσίες των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης.

Σύμφωνα με αυτή, οι απουσίες δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, εφόσον οι κηδεμόνες τους ή οι ίδιοι, εάν είναι ενήλικοι, προσκομίσουν στη σχολική μονάδα πρόσφατη βεβαίωση/γνωμάτευση δημοσίου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, στην οποία να αναγράφεται ο λόγος και η επιβεβλημένη διάρκεια απουσίας από το σχολείο.

Η εγκύκλιος έχει ισχύ για το τρέχον σχολικό έτος.

Οδηγίες προς τα σχολεία για τη γρίπη απ’ το υπουργείο Παιδείας

Αναλυτικές οδηγίες προς τα σχολεία για τη γρίπη έχει εκδώσει από την πρώτη στιγμή το υπουργείο Παιδείας, με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσής της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.

Παράλληλα, συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:

• Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

• Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.

• Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.

• Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.

• Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη. Οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται και από το προσωπικό των κυλικείων.

Διαβάστε επίσης:

Στους 56 οι νεκροί απ’ τη γρίπη | 219 στη ΜΕΘ