Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Σεπτέμβρης αποτελεί «αφετηρία» για το ξεκίνημα της καταβολής των φόρων. Ειδικά όταν πλησιάζει προς το τέλος του, αυτός ο μήνας είναι «εφιάλτης» για τους φορολογούμενους καθώς έχουν να πληρώσουν -το λιγότερο- την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Ποιοι είναι, όμως, αναλυτικά και συνολικά οι φόροι μέχρι το τέλος του 2018; Φτιάξαμε μια λίστα για να μην πελαγώσετε με τις προθεσμίες!

Αρχικά έχουμε τον ΕΝΦΙΑ: Πάνω από 6 εκατ. φυσικά και νομικά πρόσωπα καλούνται μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου να καταβάλλουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Ακολουθούν άλλες τέσσερις δόσεις, στο τέλος Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου.

Παράλληλα, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου πρέπει να καταβληθεί και η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος που έχει βεβαιωθεί από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων και αφορά σε 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Επιπλέον, περισσότερες από 250.000 επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα θα πρέπει να εξοφλήσουν την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος και του τέλους επιτηδεύματος για τη χρήση του 2017. Στη συνέχεια, υπάρχουν άλλες 3 μηνιαίες δόσεις, οι οποίες λήγουν στα τέλη των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2018.

Τελευταία και… καλύτερα τα τέλη κυκλοφορίας! Τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι τέλος Δεκεμβρίου από ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών για το έτος 2019.

SOS!

Θυμίζουμε ότι οι ελληνικές τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να βάλουν μέχρι και 12 άτοκες δόσεις για εξόφληση των οφειλών προς το Δημόσιο, όμως, θα πρέπει ο κάτοχος να πληρώνει ολόκληρη τη δόση της κάρτας κάθε μήνα για να μην επιβαρυνθεί με επιτόκια.

Διαβάστε ακόμα:

Άμεση επιστροφή φόρων απ’ το ΥΠΟΙΚ | Ποιους αφορά