Τι είναι το Wings for Life και γιατί μας αφορά όλους; Η CEO απαντά!

LIKE US ON FACEBOOK

Ο παγκόσμιος αγώνας δρόμου Wings for Life World Run επιστρέφει για έκτη συνεχόμενη χρονιά. Τι είναι το Wings for Life; Η διευθύνων σύμβουλος μας λύνει όλες τις απορίες.

Τι είναι το Wings for Life και γιατί είναι τόσο σημαντικός ο σκοπός του; Για πάνω από μια δεκαετία ως CEO του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος «Wings for Life», η Anita Gerhardter έχει δει από πρώτο χέρι πως οι δυνατότητες για την εξεύρεση θεραπειών για τον τραυματισμό της σπονδυλικής στήλης, γίνονται ολοένα και πιο ισχυρές.

Και απαντά σε όλες τις ερωτήσεις και μας λύνει όλες τις απορίες σχετικά με το ίδρυμα και το έργο του.

 1. Γιατί η εξεύρεση θεραπείας για τραυματισμό της σπονδυλικής στήλης είναι σημαντική για εσάς προσωπικά;
 2. Η εύρεση μιας θεραπείας είναι ένα θέμα που αγγίζει την καρδιά μου. Γνωρίζω τόσους πολλούς ανθρώπους που πλήττονται από αυτό το τρομερό είδος τραυματισμού και θαυμάζω την ψυχική και σωματική τους δύναμη, καθώς και το πώς αντιμετωπίζουν τη ζωή τους καθημερινά, μια ζωή γεμάτη εμπόδια, δυσκολίες και στερήσεις. Θα ήταν υπέροχο αν δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους σωματικές λειτουργίες, όπως για παράδειγμα να μπορούν να αναπνέουν από μόνοι τους, να μετακινούν τα δάχτυλά τους. Αυτά θα άλλαζαν δραματικά τη ζωή τους προς το καλύτερο.
 3. Ποια είδη έρευνας υποστηρίζει το ίδρυμα;
 4. Ο στόχος του Wings for Life είναι να βρεθούν στρατηγικές για βιολογικές επιδιορθώσεις. Για να το κάνουμε αυτό, υποστηρίζουμε όλες τις προσεγγίσεις, σε διάφορα στάδια ανάπτυξης -οτιδήποτε από μοριακές-φαρμακολογικές προσεγγίσεις στα βλαστοκύτταρα, από νευροπροστασία έως νευροαναγέννηση και από βασική έρευνα έως κλινικές μελέτες. Το κλειδί για μας είναι ότι οι προτάσεις των επιστημόνων έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν πραγματικά οφέλη στους ασθενείς.

  Credits: Flo Hagena for Wings for Life World Run
 5. Τι θα καθορίσει αν ένα project θα χρηματοδοτηθεί;
 6. Βασίζουμε την απόφαση σε έναν ολόκληρο κατάλογο με κριτήρια. Το πιο σημαντικό είναι ότι το εν λόγω ερευνητικό πρόγραμμα πρέπει να μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην εξεύρεση θεραπείας. Προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι χρηματοδοτούμε μόνο τα πιο ελπιδοφόρα projects, έχουμε αναπτύξει μια περίπλοκη διαδικασία επιλογής. Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με αυτό στην ιστοσελίδα μας.
 7. Πώς μπορεί κάποιος να γίνει μέρος μιας ερευνητικής μελέτης;
 8. Δεν πραγματοποιούμε κλινικές δοκιμές στο Wings for Life. Οι δοκιμές έχουν τη βάση τους σε νοσοκομεία ή κλινικά κέντρα, τα οποία προσλαμβάνουν τους ασθενείς. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι κάθε κλινική μελέτη διερευνά ένα συγκεκριμένο επιστημονικό θέμα και αυτός είναι και ο λόγος που κάθε κλινική δοκιμή έχει συγκεκριμένα κριτήρια εγγραφής, καθώς και κριτήρια αποκλεισμού. Αν ο ασθενής επιλεγεί για να συμμετέχει σε μια δοκιμή, πρέπει να αποφασιστεί από το κέντρο μελέτης πρόσληψης κι επίσης συστήνουμε στον ασθενή να το συζητήσει με τον θεράποντα γιατρό του. Η συμμετοχή σε μια κλινική μελέτη πρέπει να εξεταστεί πολύ προσεκτικά.
 9. Τι σημαίνει το Wings for Life World Run για το ίδρυμα;
 10. Δεν υπάρχει τρόπος να εκφράσουμε πλήρως πόσο πολύτιμο είναι το Wings for Life World Run για τον σκοπό μας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκδήλωση fundraising και συμβάλλει σημαντικά στην επιτάχυνση της επιστημονικής προόδου. Η πρόοδος στην έρευνα του νωτιαίου μυελού βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες και μέσω του Wings for Life World Run συγκεντρώνουμε τα απαιτούμενα κεφάλαια.
  Επίσης, εφιστά την προσοχή παγκοσμίως στην ίδια την αιτία. Ο τραυματισμός του νωτιαίου μυελού είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε.
 11. Πόσα χρήματα έχουν αντληθεί από αυτό το event μέχρι σήμερα;
 12. Λόγω της γενναιόδωρης υποστήριξης όλων των συμμετεχόντων, δωρητών και χορηγών του Wings for Life World Run, καταφέραμε να ανεβούμε στο απίστευτο ποσό των 23.6 εκ. ευρώ.
 13. Και ποια είναι τα διοικητικά έξοδα;
 14. Επειδή όλες οι διοικητικές δαπάνες καλύπτονται ευγενικά από την εταιρία Red Bull, το 100% όλων των δωρεών χρησιμοποιούνται για ερευνητικούς σκοπούς.
 15. Πόσο μεγάλο είναι το ποσοστό των δωρεών που συγκεντρώθηκαν μέσω του Wings for Life World Run σε σύγκριση με τις άλλες δωρεές που έλαβε η Wings for Life;
 16. Το Wings for Life World Run είναι το μεγαλύτερο fundraising event μας και η κύρια πηγή εισοδήματος. Μας επιτρέπει να χρηματοδοτούμε σημαντικές κλινικές δοκιμές, οι οποίες είναι εξαιρετικά δαπανηρές.
 17. Πώς μπορεί κάποιος να παραμείνει ενεργός για τον σκοπό και να συνεχίσει να βοηθά και μετά το Μάιο 2019 που θα γίνει το Wings for Life World Run;
 18. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να μας υποστηρίξετε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Μπορείτε να κάνετε μια συγκέντρωση χρημάτων για παράδειγμα. Όταν είναι τα γενέθλιά σου, μπορείς να ζητήσεις μια δωρεά αντί για ένα δώρο. Μπορείτε να δώσετε μαθήματα, να κάνετε μια δημοπρασία και να δώσετε τα έσοδα. Ή μπορείτε απλά να διαδώσετε τη σημαντικότητα του σκοπού μας. Εκτιμούμε ιδιαίτερα την υποστήριξη σας!
 19. Φυσικά, εργάζεστε στο Global Race Control για κάθε Wings for Life World Run, αλλά αν συμμετείχατε, πού θα τρέχατε;
 20. Τώρα, με το Wings for Life World Run App, υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες για το τρέξιμο, κάτι που διευκολύνει την απόφαση. Στο Μαρόκο, το Ελσίνκι ή το Σίδνεϊ για να αναφέρουμε μόνο μερικά παραδείγματα. Ωστόσο, παρακολούθησα πρόσφατα μια συνέντευξη Τύπου στην Τουρκία και ήμουν πολύ συγκινημένη με το πάθος των διοργανωτών και των εταιριών. Θα ήθελα, λοιπόν, για φέτος να επιλέξω την Τουρκία.

Εσύ θα τρέξεις μαζί μας; Δες πώς!

Τρέχουμε για όσους δεν μπορούν! Θα τρέξεις μαζί μας;

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved