Εκτός απ’ το Πόθεν Έσχες του Πρωθυπουργού, στη δημοσιότητα δόθηκαν και τα Πόθεν Έσχες χρήσης 2015 πολιτικών προσώπων, δημάρχων και περιφερειαρχών, απ’ την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

Μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, δόθηκε στη δημοσιότητα και το Πόθεν Έσχες του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» για το 2015, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε συνολικά εισοδήματα 104.298 ευρώ και η σύζυγός του Βλασία Πελτσέμη-Παυλοπούλου, 3.000 ευρώ.

Επίησς, δήλωσε καταθετικούς λογαριασμούς 6.010 ευρώ, ένας εκ των οποίων κοινός με τη σύζυγό του στην BNP PARIBAS (2.328 ευρώ). Η κ. Πελτσέμη δήλωσε καταθέσεις 3.020 ευρώ, από τα οποία το ποσό των 1.527 ευρώ είναι σε λογαριασμό με τρίτους.

Ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε, από κοινού με την σύζυγό του, την επικαρπία μονοκατοικίας στη Μύκονο και ένα βοσκοτόπι στην Μεσσηνία. Η κ. Πελτσέμη δήλωσε ένα διαμέρισμα στο Νέο Ψυχικό από γονική παροχή. Ο κ. Παυλόπουλος έχει στην κατοχή του ένα ΙΧ 1.582 κ.ε. και δήλωσε ότι μεταβίβασε ένα ΙΧ 3.497 κ.ε. για 500 ευρώ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι το 2015 είχε συνολικές δανειακές υποχρεώσεις 154.666 ευρώ.

Τα Πόθεν Έσχες των πολιτικών αρχηγών

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Ελέγχου, υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά συνολικά 925 δηλώσεις. Εννέα υπόχρεοι δεν δήλωσαν την περιουσιακή κατάσταση όπως θα έπρεπε και ως εκ τούτου η Επιτροπή θα διαβιβάσει τον σχετικό φάκελο στον εισαγγελέα για τη διάπραξη του αδικήματος της μη υποβολής.

Τα 9 πρόσωπα που δεν κατέθεσαν το Πόθεν Έσχες, είναι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ένας πρώην της ΝΔ, Δήμαρχοι και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επί τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, Αντώνης Μανιτάκης.

Αναλυτικά πρόκειται για τους:

  1. Αντώνης Μανιτάκης – πρώην Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκ ΔΗΜΑΡ
  2. Ανδρέας Ψυχάρης – πρώην βουλευτής ΝΔ
  3.  Σταυρινούδη Μαρία – πρώην βουλευτής ΝΔ
  4. Τζαφέας Κωνσταντίνος – Δήμαρχος Μετσόβου
  5. Γαλέος Γιώργος – πρώην βουλευτής Χρυσής Αυγής
  6. Μακρή Ελένη – πρώην βουλευτής ΝΔ
  7. Ματθαιόπουλος Αρτέμης – πρώην βουλευτής Χρυσής Αυγής
  8. Μπούκουρας Στάθης – πρώην βουλευτής Χρυσής Αυγής
  9. Βενιός Ελευθέριος – πρώην Δήμαρχος Φολεγάνδρου

Οι δηλώσεις για τα Πόθεν Έσχες θα παραμείνουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Βουλής για το χρονικό διάστημα που θα διαρκεί η θητεία των υπόχρεων, αλλά και για τρία ακόμα χρόνια από τη λήξη της.

Αναλυτικά τα Πόθεν Έσχες των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων:

Αναλυτικά το Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη

Αναλυτικά το Πόθεν Έσχες του Σταύρου Θεοδωράκη

Αναλυτικά το Πόθεν Έσχες της Φώφης Γεννηματά

Αναλυτικά το Πόθεν Έσχες του Δημήτρη Κουτσούμπα

Αναλυτικά το Πόθεν Έσχες του Πάνου Καμμένου

Αναλυτικά το Πόθεν Έσχες του Βασίλη Λεβέντη

Διαβάστε επίσης:

Στη δημοσιότητα το Πόθεν Έσχες του Αλέξη Τσίπρα