Για τη Δευτέρα ορίστηκε η επίσκεψη του Μανώλη Κεφαλογιάννη στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται εδώ και 73 μέρες στις φυλακές στην Αδριανούπουλη.

Τη Δευτέρα και συγκεκριμένα το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα γίνει η επίσκεψη Κεφαλογιάννη στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Κεφαλογιάννης θα πάει στην Τουρκία μετά τους εορτασμούς στην Αλεξανδρούπολη για την απελευθέρωση της πόλης.

Πρόκειται για τον πρώτο Έλληνα και Ευρωπαίο αξιωματούχο που θα επισκεφτεί τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κουκλατζή.

Οι τουρκικές Αρχές έδωσαν την άδεια άδεια για την επίσκεψη την περασμένη εβδομάδα και η επίσκεψη θα γίνει χάρις την ιδιότητα του κ. Κεφαλογιάννη ως προέδρου της μεικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής Ε.Ε. – Τουρκίας.

Προ ολίγων ημερών, ο Πάνος Καμμένος έθεσε το θέμα της παράνομης κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών στο άτυπο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μίλησε ξανά για ομηρία και τόνισε ότι το θέμα δεν είναι διμερές, αλλά αφορά την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

Ο υπουργός Άμυνας ευχαρίστησε την Ύπατη Εκπρόσωπο και τους ομολόγους του για την έως τώρα υποστήριξή τους, κάνοντας έκκληση ταυτόχρονα για τη συνέχιση των προσπαθειών για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Παράλληλα, σε συνέντευξή του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε υποστηρίξει πιστεύει πως «οι Τούρκοι μας την είχαν στημένη», ενώ είχε εκφράσει την άποψη πως η τουρκική πλευρά δεν θα εμφανιστεί διατεθειμένη να επιστρέψει άμεσα τους δύο Έλληνες.

Διαβάστε ακόμα:

«Οι Τούρκοι μας την είχαν στημένη» | Δεν θα επιστρέψουν άμεσα οι Έλληνες στρατιωτικοί

Photo: Hakan Mehmet Şahin – Anadolu