Όσα έγραφε στο ημερολόγιο ο 15χρονος που αυτοκτόνησε | Οι πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ

LIKE US ON FACEBOOK

Προβληματίζει το ημερολόγιο του 15χρονου που αυτοκτόνησε, μια είδηση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο καθώς όπως εκτιμήθηκε αρχικά το παιδί έβαλε τέλος στη ζωή του λόγω bullying που δεχόταν από τους συμμαθητές του. Οι πρώτες εκτιμήσεις από την ΕΛΑΣ.

Στο μικροσκόπιο το ημερολόγιο του 15χρονου που αυτοκτόνησε στο σπίτι του, αφού γύρισε από ένα πάρτι την Κυριακή. Το παιδί είχε αφήσει ένα σημείωμα στο οποίο ανέφερε μια λίστα από ονόματα συμμαθητών του που το «κατέστρεψαν τη ζωή», όπως ανέφερε ο ίδιος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» , δεν έχει αποδειχθεί προς το παρόν πως ο 15χρονος είχε πέσει θύμα bullying απ’ τους συμμαθητές του.

Παράλληλα, οι πρώτες εκτιμήσεις από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες προέκυψαν αφού εξέτασαν το ημερολόγιο του 15χρονου που αυτοκτόνησε, είναι ότι πρόκειται για έναν άριστο μαθητή με ιδιαίτερες ανησυχίες.

Να σημειωθεί πως ο 15χρονος κρατούσε σημειώσεις τους τελευταίους τρεις μήνες και κατάγραφε με κάθε λεπτομέρεια τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.

Σύμφωνα με τον Ε.Τ, ο 15χρονος γράφει για την «κοινωνική αδικία της ζωής», ενώ είχε αναφέρει πως σκέφτεται να αυτοκτονήσει. Σε ορισμένες σημεία γράφει πως είναι καλά και σε άλλα πως δεν είναι.

Όπως σημειώνουν οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής:

Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αναφέρουμε πως στο προσωπικό ημερολόγιο του 15χρονου αναγράφονται προσωπικές σκέψεις και συναισθήματα του αυτόχειρα, και όχι πρόσωπα με τα οποία τα συνδέει με bullying

Να υπενθυμίσουμε πως ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος, ανέθεσε τη διενέργεια της έρευνας σε εισαγγελέα ανηλίκων, ενώ σήμερα Τετάρτη θα ανοίξει ο κύκλος των καταθέσεων τόσο από καθηγητές, συμμαθητές όσο και από στενούς φίλους του 15χρονου, ώστε να διαπιστωθεί αν όσα είχε σημειώσει ο 15χρονος ευσταθούν.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι Αρχές έχουν εντοπίσει του συμμαθητές που είχε κατονομάσει ο 15χρονος στο σημείωμα που άφησε, οι οποίοι θα κληθούν σε κατάθεση. «Με κατέστρεψαν, καταστρέψτε τους. Αγαπώ τη μαμά, τον μπαμπά και τον αδερφό μου», ανέφερε στο σημείωμα ο 15χρονος.

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένονται τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 15χρονου, καθώς εκεί εκτιμούν πως το κινητό θα ρίξει «φως» στην υπόθεση.

Διαβάστε επίσης:

Εισαγγελική παρέμβαση για την αυτοκτονία του 14χρονου στην Αργυρούπολη

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved