Νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση σχετικά με την αυτοκτονία της 14χρονης στο σταθμό του ΗΣΑΠ του Μοσχάτο.

Η Αστυνομία συνδέει την αυτοκτονία αυτή με την κακοποίηση της 14χρονης στο Μοσχάτο από έναν 43χρονο άνδρα. Η νεαρή κοπέλα, που είχε δεχθεί αποπλάνη ανηλίκου, βρέθηκε σε ένα απίστευτο αδιέξοδο, με αποτέλεσμα την Πέμπτη ν’ αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή της.

Το “Χαμόγελο του Παιδιού” προχώρησε στην αποκάλυψη πως είχε δεχτεί αναφορά από πολίτη για σεξουαλική κακοποίηση της 14χρονης. Όπως ανέφερε, στις 9 Μαΐου δέχτηκε αναφορά στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 από ευαισθητοποιημένο πολίτη, ο οποίος είχε υποψιαστεί τη σεξουαλική κακοποίηση της 14χρονης στο Μοσχάτο από ενήλικο άτομο, ηλικίας γύρω στα 40 έτη.

Σύμφωνα με την αναφορά, η ανήλικη κοπέλα είχε ειδωθεί επανειλημμένα να βρίσκεται μαζί με το συγκεκριμένο άτομο και να συχνάζει στο κατάστημα ψιλικών που διατηρούσε ο ίδιος στην περιοχή. Επιπλέον, σύμφωνα με την αναφορά η 14χρονη είχε ειδωθεί να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο του συγκεκριμένου άνδρα από πλατεία της περιοχής, ενώ ο πολίτης ενημέρωσε το “Χαμόγελο του Παιδιού” για δημόσια ανταλλαγή μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ του 14χρονου κοριτσιού και του ενήλικα που παρέπεμπαν στην ύπαρξη σχέσης εξάρτησης της ανήλικης και κακοποίησής της από τον συγκεκριμένο ενήλικο άντρα.

Το “Χαμόγελο του Παιδιού” επισημαίνει ότι, “άμεσα, όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης ανηλίκων”, ενημέρωσε για την αναφορά αυτή τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας, και έφερε σε επικοινωνία τον πολίτη που έκανε την αναφορά με τους αρμόδιους αξιωματικούς για την περαιτέρω διερεύνησή της.

Παράλληλα, τονίζει ότι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης παιδιού είναι οι εισαγγελικές κι αστυνομικές Αρχές, που οφείλουν να διερευνήσουν την εγκυρότητα των αναφερομένων και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη σωματική και ψυχολογική προστασία του ανήλικου παιδιού.

Το “Χαμόγελο του Παιδιού” έχει ήδη θέσει το σύνολο των δομών και των υποστηρικτών υπηρεσιών του στη διάθεση της οικογένειας της 14χρονης. Επίσης, οι ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί του Οργανισμού βρίσκονται ήδη δίπλα στους μαθητές, γονείς και στους εκπαιδευτικούς  του σχολείου, στο οποίο φοιτούσε η ανήλικη, καθώς και της ευρύτερης περιοχής ώστε να παρασχεθεί ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη και οτιδήποτε άλλο χρειαστούν.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς ο 43χρονος πλησίασε την 14χρονη στο Μοσχάτο; | Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες