Ευχάριστα είναι τα νέα για την 8χρονη Αλεξία, η οποία τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα ανήμερα του Πάσχα, 28 Απριλίου.

Την Κυριακή 12 Μαΐου αποσωληνώθηκε η 8χρονη Αλεξία,  η οποία τραυματίστηκε πολύ σοβαρά την Κυριακή του Πάσχα από αδέσποτη σφαίρα, τη στιγμή που έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της με τα δύο μεγαλύτερα της αδέρφια. Η μικρή Αλεξία συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”.  Παρ’ όλα αυτά, η κατάστασή της παραμένει κρίσιμη.

Όπως, όμως, αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, υπάρχει περίπτωση η μικρή να επαναδιασωληνωθεί, εάν επιδεινωθεί η αναπνευστική της λειτουργία.

Όσον αφορά το επίπεδο συνείδησης, οι γιατροί αναφέρουν ότι η 8χρονη έχει ανοιχτά τα μάτια της, κινεί τα άκρα της ομότιμα κατόπιν ερεθίσματος και προφέρει ήχους, ωστόσο δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον.

Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν

“Η ασθενής Α. Σ. αποσωληνώθηκε χθές, έχει όμως εργώδη αναπνοή. Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση να επαναδιασωληνωθεί, εάν επιδεινωθεί η αναπνευστική της λειτουργία.”

“Όσο αναφορά το επίπεδο συνείδησης, έχει ανοιχτά τα μάτια, κινεί τα άκρα ομότιμα κατόπιν ερεθίσματος, προφέρει ήχους, δεν επικοινωνεί όμως με το περιβάλλον.”

“Η κατάστασή της, αν και προοδευτικά βελτιούμενη, παραμένει βαριά.”

Να υπενθυμίσουμε ότι η 8χρονη χειρουργήθηκε με επιτυχία, καθώς οι γιατροί κατάφεραν να αφαιρέσουν τη σφαίρα από το κρανίο της. Πριν από μερικές μέρες η 8χρονη Αλεξία, η οποία νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, άνοιξε το μάτι της και έσφιξε το χέρι της μητέρας της, η οποία δεν έχει φύγει λεπτό από το πλάι της.

Επίσης, ο 54χρονος που τραυμάτισε τη μικρή Αλεξία, μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Διαβάστε ακόμα:

«Έξαλλος με την απόφαση της δικαιοσύνης», δηλώνει ο πατέρας της 8χρονης