Η κατάσταση φέτος με τα καταστήματα είναι διαφορετική απ’ ό,τι τις άλλες χρονιές. Όλα τα μαγαζιά ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες και πρωτοκόλλα προκειμένου να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πελατών, ενώ πολλοί αναρωτιούνται τι θα γίνει φέτος με τις θερινές εκπτώσεις.

Οι περισσότεροι περιμένουν τις εκπτώσεις να ανανεώσουν την γκαρνταρόμπα τους πριν τις καλοκαιρινές διακοπές σε χαμηλότερες τιμές.

Θερινές εκπτώσεις: Πότε θα ξεκινήσουν φέτος;

Η πιο πιθανη ημερομηνία έναρξης για αυτό το Καλοκαίρι είναι η Δευτέρα 13 Ιουλίου.

Όμως, σημειώνεται ότι αυτή η ημερομηνία μπορεί να αλλάξει ή να μετατεθεί εάν η πανδημία του κορονοϊού αλλάξει τα δεδομένα.

Σύμφωνα, όμως, με τον προγραμματισμό οι καλοκαιρινές εκπτώσεις θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 31 Αυγούστου.

Την ίδια στιγμή, οι έμποροι ζητούν να αλλάξουν ημερομηνία οι θερινές εκπτώσεις. Ειδικότερα, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προ περίπου δύο μηνών, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, είχε ζητήσει να μετατοπιστεί για αυτή τη χρονιά η έναρξη των τακτικών θερινών εκπτώσεων κατά 15 μέρες, δηλαδή αρχές Αυγούστου.

Το αίτημα των εμπόρων είναι για να δοθεί περισσότερος ωφέλιμος χρόνος στις επιχειρήσεις να διαθέσουν τα αποθέματά τους που έμειναν αδιάθετα κατά την περίοδο του υποχρεωτικού κλεισίματος λόγω του κορονοϊού.

Αν έχεις σκοπό να πας για ψώνια στα μαγαζιά, δες και αυτό:

Κορονοϊός: Tips για να κάνεις τα ψώνια σου στα μαγαζιά με ασφάλεια!

Photo: Freepik