Θέμα ημερών οι φορολογικές δηλώσεις | Οδηγός για να μην πέσετε στις παγίδες

LIKE US ON FACEBOOK

Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τις φορολογικές δηλώσεις καθώς μέχρι τα τέλη Απριλίου αναμένεται ν’ ανοίξει η εφαρμογή στο TAXISnet.

Oι φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2017 περιλαμβάνουν σημεία, στα οποία χρειάζεται προσοχή για να μην πέσετε σε παγίδες. Οδηγός για τις φορολογικές δηλώσεις για ν’ αποφύγετε τον μεγαλύτερο φόρο, αλλά και να χτίσετε σωστά το αφορολόγητο.

Σημειώνεται πως στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχουν υποβληθεί οι βεβαιώσεις αποδοχών για τα εισοδήματα και τους φόρους που έχουν παρακρατηθεί από μισθούς και συντάξεις κατά τη διάρκεια του έτους.

Παράλληλα, έχουν φτάσει και τα στοιχεία από τις τράπεζες για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που έγιναν το 2017 και σιγά σιγά ολοκληρώνεται και η η διαδικασία υποβολής από τις τράπεζες των στοιχείων για τους τόκους των καταθέσεων και τις τοκοχρεολυτικές δόσεις των φορολογούμενων μέσα στο 2017.

Το αφορολόγητο

Όσον αφορά τη συμπλήρωση του Ε1, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς χτίζεται με πλαστικό χρήμα. Στο Ε1 φέτος θα δούμε δίπλα στον κωδικό 049 και τον κωδικό 050, ο οποίος σχετίζεται με τις δαπάνες με ηλεκτρονικό χρήμα που έγιναν μέσα στο 2017 απ’ τη σύζυγο ή το μέλος του συμφώνου συμβίωσης.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να προσθέσουν δαπάνες, οι οποίες ενδεχομένως δεν εμφανίζονται από τα στοιχεία των τραπεζών στο συγκεκριμένο πεδίο.

Η νομοθεσία ορίζει ότι για τα ετήσια εισοδήματα έως 20.000 ευρώ από μισθούς, συντάξεις ή από αγροτικές δραστηριότητες προβλέπεται έκπτωση φόρου ως εξής:

  • 1.900 ευρώ, για φορολογούμενους χωρίς προστατευόμενα τέκνα.
  • 1.950 ευρώ, για φορολογούμενους με 1 προστατευόμενο τέκνο.
  • 2.000 ευρώ, για φορολογούμενους με 2 προστατευόμενα τέκνα.
  • 2.100 ευρώ για φορολογούμενους με 3 ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα.

Ποιοι θα πληρώσουν έξτρα φόρο

Όσοι δεν κάλυψαν το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό των δαπανών με πλαστικό χρήμα θα πληρώσουν έξτρα φόρο.

Ο φόρος προσαυξάνεται κατά το ποσό που προκύπτει από τη διαφορά ανάμεσα στο απαιτούμενο και το δηλωθέν ποσό, πολλαπλασιαζόμενης με συντελεστή 22%.

Διαβάστε ακόμα τι λέει το ΔΝΤ για τη μείωση του αφορολόγητου ορίου:

Το ΔΝΤ απαντά για τη μείωση του αφορολόγητου

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved