Στην Αλβανία μεταβαίνει Έλληνας αξιωματικός της Αστυνομίας προκειμένου να συνεργαστεί με τις αλβανικές αρχές στις έρευνες για την υπόθεση θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ο θάνατος του Κατσίφα έχει προκαλέσει μεγάλες εντάσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Αλβανία, με την ελληνική πλευρά να ζητά εξηγήσεις για το πώς ακριβώς σημειώθηκε το περιστατικό που προκάλεσε τον θάνατο του ομογενούς.

Τώρα, Ελλάδα και Αλβανία αποφάσισαν να συνεργαστούν για τις έρευνες με αποτέλεσμα να μεταβαίνει ο Έλληνας αξιωματικός στην γειτονική χώρα.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Έλληνας αξιωματικός της Αστυνομίας μεταβαίνει σήμερα, Παρασκευή, στην Αλβανία, προκειμένου να συμμετάσχει στις έρευνες για την υπόθεση της ένοπλης συμπλοκής κατά την οποία σκοτώθηκε ο ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας, 35 ετών, την ημέρα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στις Βουλιαράτες του νομού Αργυροκάστρου.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες ώρες μετά τη συζήτηση που είχαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος με τον Αλβανό ΥΠΕΞ, Ντιτμίρ Μπουσάτι, για τις τριβές που έχουν δημιουργηθεί μετά τα όσα συνέβησαν στους Βουλιαράτες.

Στη Δικαιοσύνη η οικογένεια του Κατσίφα για τη σορό του

Στο μεταξύ, σε θρίλερ έχει μετατραπεί η υπόθεση με τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα, με την οικογένεια να ζητά τη σορό του ομογενούς προκειμένου να κάνει τη κηδεία και την ταφή, όμως, η αλβανική πλευρά δεν έχει εξετάσει ακόμα το αίτημα της οικογένειας.

Έτσι, η οικογένεια του Κατσίφα προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να ενημερώσει για τις νομικές ενέργειες που έχει κάνει.

Οι συγγενείς του Κ. Κατσίφα έχουν υποβάλει αίτημα στην Εισαγγελία Τιράνων για να παραλάβουν τη σορό του και να προχωρήσουν στην κηδεία και ταφή του.

Σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του 35χρονου, Ευθύμης Ναυρίδης, ο ίδιος ενημέρωσε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Βαγγέλη Ιωαννίδη, για τις νομικές ενέργειες που έχει ήδη κάνει αλλά και για όσες προτίθεται να προχωρήσει.

Ο κ. Ναυρίδης, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Ιωαννιδη, δήλωσε ότι η οικογένεια που εκπροσωπεί ζητεί την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος, αλλά και σαφή και πλήρη ενημέρωση.

Διαβάστε ακόμα:

Καμία ενημέρωση απ’ τις αλβανικές αρχές για τη σορό του Κατσίφα