Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης το Σάββατο των υποψηφίων του κόμματός του στη Σμύρνη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απήγγειλε τους στίχους ενός τουρκικού λαϊκού τραγουδιού για τη Σμύρνη.

Ο Τούρκος πρόεδρος απήγγειλε το συγκεκριμένο τραγούδι κατά την ανακοίνωση των υποψηφίων του κόμματός του στη Σμύρνη για τις δημοτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 31 Μαρτίου.

Ο Ερντογάν απήγγειλε μεταξύ άλλων ότι: «Θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα», ενώ αναφέρθηκε και σε «μαύρες μέρες της κατοχής».

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το philenews φέρεται να δήλωσε ότι: «Ο μακαρίτης Μουχαρέμ Ερτάς έχει ένα λαϊκό τραγούδι που μιλά για την κατοχή της Σμύρνης. Κοιτάξτε τα συναισθήματα δημιούργησαν στον λαό μας εκείνες οι μαύρες μέρες της κατοχής».

Στη συνέχεια, ο Τούρκος πρόεδρος απαγγέλοντας το τραγούδι πρόσθεσε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ ότι «ο ποταπός Έλληνας δεν μπορεί να πραγματοποιήσει τους σκοπούς του»:

Όμορφη Σμύρνη, δεν φεύγει ο καπνός από πάνω σου. Την ημέρα στην φαντασία μου, το βράδυ στη σκέψη μου. Σκύψτε βουνά να περάσω στην πατρίδα μου. Διευκολύνετε τον στρατό μου να περάσει. Η αλεπού δεν μπορεί να μπει στο κρεβάτι του λιονταριού, κι αν μπει δεν μπορεί να μαζέψει τα μπουμπούκια τριαντάφυλλων. Ο ποταπός Έλληνας δεν μπορεί να πραγματοποιήσει τους σκοπούς του. Λένε μην περάσεις, θα περάσω στη Σμύρνη… Θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα

Ο Ερντογάν ανέφερε ακόμη ότι «αυτή η πόλη ήταν πάντα στη φαντασία μας την ημέρα, και το βράδυ στη σκέψη μας», ενώ συνέχισε την ομιλία του με την απαγγελία του συγκεκριμένου τουρκικού τραγουδιού που ανέφερε:

«Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε εναντίον των αλεπούδων που προσπαθούν να μπουν στο κρεβάτι του λονταριού; Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε μέρα νύχτα για να μην αφήσουμε να πραγματοποιήσουν τους σκοπούς τους οι ποταποί που βρίσκονται εκτός και εντός; Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι, όπως ακριβώς έκανε ο βετεράνος Πασάς, να ρίξουμε στη θάλασσα αυτούς που έχουν βάλει στο μάτι την ελευθερία και το μέλλον σου;».

Διαβάστε ακόμη:

Απειλές Τσαβούσογλου: Υπάρχει κι άλλη λύση εκτός απ’ τη διπλωματία

Photo: Kayhan Özer/Anadolu Agency