Τα media της ΠΓΔΜ γράφουν πως ο Ζάεφ κατάφερε να πείσει 11 βουλευτές της αντιπολίτευσης του VMRO-DPMNE να στηρίξουν τις αλλαγές στο Σύνταγμα.

Θα καταφέρει ο Ζάεφ να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών απ’ τη Βουλή; Ρεπορτάζ του καναλιού ALSAT-M αναφέρει πως 11 βουλευτές της αντιπολίτευσης του VMRO-DPMNEσυμφώνησαν να υποστηρίξουν τις αλλαγές στο Σύνταγμα.

Η συζήτηση για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και τις συνταγματικές αλλαγές θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ.

Πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής της πρώτης ψηφοφορίας στη Σκοπιανή Βουλή, για να ξεκινήσει η διαδικασία των συνταγματικών αλλαγών, είναι η ερχόμενη Τρίτη 16 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το Alsat, η Κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ κατάφερε να εξασφαλίσει την υποστήριξη των δύο τρίτων που απαιτούνται για την έγκριση των συνταγματικών αλλαγών, που θα κάνουν τη χώρα να αποφύγει τις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές.

Την ίδια στιγμή, όμως, η ηγεσία του VMRO-DPMNE διαψεύδει τις εν λόγω πληροφορίες ενώ ο Επίτροπος Διεύρυνσης της Ε.Ε. δήλωσε ότι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης δέχονται πιέσεις από την ηγεσία του κόμματός τους για να μην υπερψηφίσουν.

Σημειώνεται πως ο Ζάεφ χρειάζεται τουλάχιστον 80 βουλευτές (αριθμός που αντιστοιχεί στα δύο τρίτα) προκειμένου να μπορέσει να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών απ’ τη Βουλή.

O Ζόραν Ζάεφ έχει κάνει κάλεσμα προς όλους τους βουλευτές «να αναλάβουν την ιστορική τους ευθύνη απέναντι στις στρατηγικές προτεραιότητες της χώρας, που είναι η ένταξη στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ».

Όλοι οι βουλευτές έχουν την ιστορική ευθύνη ενώπιον των πολιτών να διασφαλίσουν την πορεία της Μακεδονίας προς την σταθερότητα και την οικονομική ευημερία. Αυτός είναι ο δρόμος προς το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., που περνά μέσα από την μακεδονο-ελληνική συμφωνία

Διαβάστε ακόμα:

Επιμένει η Κυβέρνηση στην Συμφωνία των Πρεσπών | Το Plan B του Καμμένου