Τέτοιο κρύο δεν έχουμε ξαναζήσει στην κυριολεξία! Η ανακοίνωση απ’ την ΕΜΥ για το κρύο και την χαμηλότερη θερμοκρασία.

Ο «Τηλέμαχος» ήρθε αποφασισμένος να μείνει και έφερε τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας με το μεγαλύτερο μέρος της να έχει πληγεί απ’ την κακοκαιρία. Η ανακοίνωση απ’ την ΕΜΥ για το κρύο και την χαμηλότερη θερμοκρασία ήταν κάτι που… δεν περιμέναμε.

Σύμφωνα με το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο της EMY η χαμηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε σήμερα Τρίτη ήταν οι -23 βαθμοί Κελσίου στη Φλώρινα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυτό αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών.

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με -16,7 και -12.6 βαθμούς επικράτησαν αντίστοιχα σε Καστοριά και Γιάννενα.

Σύμφωνα με το θερμόμετρο στον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) στο Νευροκόπι Δράμας έδειξε 21 βαθμούς υπό το μηδέν, στα Γρεβενά (-19,9), στη Βωβούσα Ιωαννίνων (-19,5), στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-19,3), στη Φλώρινα (-18,8), στ Πτολεμαΐδα (-18,5) και στο Περτούλι (-17,5).

Oι θερμοκρασίες στις 12 το μεσημέρι: 

ανακοίνωση απ' την ΕΜΥ για το κρύο

Κλειστά σχολεία και την Τετάρτη

To κουδούνι δεν θα χτυπήσει σε πολλά σχολεία και αύριο Τετάρτη λόγω της κακοκαιρίας. Ήδη ορισμένοι δήμοι έχουν ανακοινώσει ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ αναμένεται να αυξηθούν.

Μαραθώνας
Αναστέλλεται η λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Μαραθώνος, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων που θα επικρατήσουν στην περιοχή στις 8 και 9 Ιανουαρίου 2019.

Παράλληλα, μέχρι στιγμής κλειστά θα παραμείνουν και αύριο στους δήμους Διονύσου και Ωρωπού.

Καστοριά
Σύμφωνα με την απόφαση 1/2019 του Προέδρου του Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Καστοριάς, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Καστοριάς, δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 08-01-2019 και την Τετάρτη 09-01-2019.

Φλώρινα
«Σας γνωρίζουμε ότι την Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην περιοχή», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά θα παραμείνουν, επίσης, και τα σχολεία στους δήμους Φαρσάλων, Κασσάνδρας, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Γρεβενών, Βόλβης, Χαλκίδας και Δομοκού.

Στο δήμο Λαγκαδά τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι μονάδες των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαγκαδά.

Με απόφαση των δημάρχων Αργιθέας, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Σοφάδων, Μουζακίου και Παλαμά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου λόγω του πολύ ισχυρού παγετού και της πρόβλεψης για νέα χιονόπτωση.

Στο νομό Θεσσαλονίκης, ο δήμος Βόλβης ανακοίνωσε πως δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί. Κλειστά θα παραμείνουν επίσης όλα τα σχολεία στους δήμους Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνας .

Αναλυτικά, οι θερμαινόμενοι χώροι στην Αττική για τις ευπαθείς ομάδες.

Διαβάστε επίσης:

Πιο επικίνδυνο το νέο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται απ’ την Τετάρτη