Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησος βλέπουν τις τεράστιες καταστροφές που άφησε πίσω του το πέρασμα του «Ζορμπά» ενώ η αγωνία για τους αγνοούμενους στο Μαντούδι Ευβοίας, αλλά και τον κτηνοτρόφο στον Αλμυρό μεγαλώνει.

Οι αγνοούμενοι στο Μαντούδι είναι τρεις: Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι και ένας 27χρονος. Άνδρες της ΕΜΑΚ και δύτες ξεκίνησαν ξανά με το πρώτο φως της ημέρας τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Οι δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ κι οι δύτες που έχουν φτάσει στην περιοχή από την Αθήνα συμμετέχον στις προσπάθειες.

Ο δήμαρχος, Χρήστος Καλυβιώτης, σε δηλώσεις του στο ΘΕΜΑ 104,6 FM, έδωσε στοιχεία και λεπτομέρειες για τους αγνοούμενους, λέγοντας πως μέχρι και αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο για την ανεύρεσή τους.

Περιμένουμε να πέσει η στάθμη του νερού για να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε την κατάσταση. Έριξε πάρα πολύ νερό τις τελευταίες δύο ημέρες, σε βαθμό που δεν το περιμέναμε. Όλα τα χωράφια έχουν γίνει λίμνες

Σημειώνεται πως και στον Αλμυρό Μαγνησίας έχει σημάνει συναγερμός για τον εντοπισμό ενός 73χρονου κτηνοτρόφου, ο οποίος αγνοείται από το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν μαζί με τον βοηθό του έσπευσαν να προστατεύσουν από την κακοκαιρία τα ζωντανά του και κατόπιν στην πορεία χάθηκαν. Ο βοηθός επέστρεψε και ειδοποίησε τις αρχές, οι οποίες ξεκίνησαν άμεσα έρευνες, ζητώντας τη συνδρομή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων.

Μεγάλες οι καταστροφές απ’ τον «Ζορμπά»

Σπίτια, επιχειρήσεις, δρόμοι, αγροτικές καλλιέργειες, ποιμνιοστάσια και μελίσσια κατά μήκος όλου του δήμου Λίμνης-Μαντουδίου-Αγ.Άννας έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές.

Μάλιστα, οι κάτοικοι λένε πως έχουν να ζήσουν τέτοια καταστροφή από το 1987.

Στο Μαντούδι παραμένουν εγκλωβισμένοι ο δήμαρχος, Χρήστος Καλυβιώτης με τον δ/κτη της ΠΥ Χαλκίδας, Βαγγέλη Παλιό και τους κατοίκους. Στο σημείο επιχειρούν η 7η και η 1η ΕΜΑΚ. Η στάθμη του νερού μέσα στην πόλη έχει φτάσει τα 3 μέτρα.

Στη Μαγνησία, τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στη Σκιάθο, η οποία δέχτηκε το ισχυρότερο «χτύπημα» της κακοκαιρίας.

Στη Φθιώτιδα, δεκάδες στρέμματα καλλιεργειών καλύφθηκαν από νερό, ενώ όλα τα ρέματα στην περιοχή βρίσκονται σε οριακό σημείο.

Διαβάστε ακόμα:

Πού θα «χτυπήσουν» τα έντονα φαινόμενα; Βελτίωση απ’ το μεσημέρι