Μεγάλες αλλαγές στη διδασκαλία ξένων γλωσσών στα σχολεία, προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου. Μαθήματα ξένων γλωσσών εκτός ωραρίου εντός, όμως, του σχολείου.

Οι αλλαγές στη διδασκαλία ξένων γλωσσών στα σχολεία αν πραγματοποιηθούν τότε ενδεχομένως να περιοριστούν τα Φροντιστήρια ξένων γλωσσών ή οι μαθητές να πηγαίνουν σε αυτά σε μεγαλύτερη ηλικία. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό, μιλώντας στο NEWS24/7, εξέφρασε τη βούλησή του να ενταχθούν επιπλέον μαθήματα ξένων γλωσσών, τα οποία θα είναι δίωρα και πρόσθετα, εκτός δηλαδή, του σχολικού ωραρίου.

Πότε θα τεθεί σε εφαρμογή; Σύμφωνα με τον κ. Γαβρόγλου, το νέο εγχείρημα αναμένεται να εφαρμοστεί από το νέο σχολικό έτος 2018-2019. Σταδιακά θα καθιερωθούν μαθήματα ξένων γλωσσών εκτός του κανονικού ωραρίου.

Τι αλλάζει στη διδασκαλία ξένων γλωσσών στα σχολεία;

Τα μαθήματα θα διαρκούν δύο ώρες δύο φορές την εβδομάδα και θα γίνονται εκτός ωραρίου που σημαίνει ότι ενδεχομένως τα μαθήματα να γίνονται και το απόγευμα. Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ αγγλικών, γαλλικών και γερμανικών.
Η παρακολούθηση θα είναι προαιρετική, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του Υπουργείου είναι ολοένα και περισσότεροι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να συμμετάσχουν στο εγχείρημα κι έτσι να περιοριστούν τα Φροντιστήρια για τη διαδικασία ξένων γλωσσών.

«Ακόμη κι αν δεν συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων σε ένα σχολείο, οι μαθητές θα έχουν την επιλογή να πηγαίνουν σε γειτονικό», επισημαίνει ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, διευκρινίζει λέγοντας πως «δεν είναι δυνατόν τα παιδιά να μην είναι σε θέση να πάρουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας μόνο με τα μαθήματα που γίνονται στα σχολεία και οι γονείς να αναγκάζονται να έχουν μία ακόμη οικονομική υποχρέωση».

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η ηλικία που θα πηγαίνουν τα παιδιά στο νηπιαγωγείο