Η «εκλεκτή» της Μέρκελ ψηφίστηκε απ’ τους συνέδρους του CDU ως η διάδοχος της Γερμανίδας Καγκελαρίου στα ηνία του κόμματος.

Η διάδοχος της Μέρκελ στο CDU είναι η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, η οποία αναλαμβάνει τα ηνία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (CDU).

Μετά από ψηφοφορία που έγινε στο Αμβούργο κι έπειτα απ’ τον β’ γύρο, όπου η κ. Κραμπ-Καρενμπάουερ έλαβε 517 ψήφους (51,7%), τελικά η ίδια επικράτησε του Φρίντριχ Μερτς, τον οποίο ψήφισαν 482 σύνεδροι 48,2%.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 999 σύνεδροι.

Στον α’ γύρο η κ. Κραμπ-Καρενμπάουερ είχε λάβει 450 ψήφους (45%) και Φρίντριχ Μερτς 392 ψήφους (39,2%), ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Γιενς Σπαν με 157 ψήφους(15,7%).

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η 56χρονη Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, πρώην πρωθυπουργός του Ζάαρλαντ και νυν γενική γραμματέας του κόμματος, θεωρείται πιστή της Γερμανίδας καγκελαρίου και εκτιμάται ότι θα βαδίσει επάνω στα χνάρια της.

Κατάγεται από οικογένεια Καθολικών, ενώ σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Νομική στο Πανεπιστήμιο του Τριρ και στο Πανεπιστήμιο του Σααρμπρίκεν. Είναι παντρεμένη με έναν μηχανικό ορυχείων και έχει τρία παιδιά.

Σε σύγκριση με τους συνυποψηφίους της, η κ. Κραμπ-Καρενμπάουερ εστιάζει συχνά σε κοινωνικά ζητήματα, όπως η δύσκολη κατάσταση στη γερμανική αγορά ακινήτων.

Η Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ έχει ταχθεί υπέρ της υποδοχής προσφύγων μέχρι από τη Γερμανία, ωστόσο, έχει διαμηνύσει ότι το φθινόπωρο του 2015 δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί και προκρίνει την εντατικοποίηση των απελάσεων.

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή πολιτική, έχει προειδοποιήσει για τυχόν εμπόδια στο διασυνοριακό εμπόριο και τη διασυνοριακή συγκοινωνία.

Η ομιλία της Μέρκελ

Σημειώνεται πως η Άνγκελα Μέρκελ «λύγισε» στην ομιλία της νωρίτερα, προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα της ενώ έδινε την αποχαιρετιστήρια ομιλία της. Οι σύνεδροι του κόμματος, σηκώθηκαν όρθιοι και την χαιρετούσαν επί δέκα λεπτά, καθώς αποχωρεί από την ηγεσία του κόμματος.

«Τώρα είναι η ώρα να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ στην αποχαιρετιστήρια ομιλία της, προσθέτοντας πως νιώθει ευγνωμοσύνη, καθώς ήταν μεγάλη χαρά και τιμή για εκείνη.

Διαβάστε ακόμα:

«Λύγισε» η Μέρκελ στην ομιλία της | Την χειροκροτούσαν για 10 λεπτά! (Video)