Τελικός MasterChef: Η πρώτη δοκιμασία και οι εντυπώσεις απ’ τα πιάτα

LIKE US ON FACEBOOK

Ολοκληρώθηκε η πρώτη δοκιμασία του τελικού του MasterChef. Βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην ανάδειξη του επόμενου Έλληνα MasterChef. Τιμολέων και Χρήστος διασταύρωσαν τα μαχαίρια τους και ετοιμάζονται για την επόμενη δοκιμασία που θα τους φέρει πιο κοντά στον στόχο τους.

Η πρώτη δοκιμασία ήταν τεστ δημιουργικότητας. Οι παίκτες κλήθηκαν να φτιάξουν ένα ολοκληρωμένο μενού τριών πιάτων: Ορεκτικό, κυρίως πιάτο και γλυκό. Οι κριτές ζήτησαν απ’ τους δύο φιναλίστ βάλουν στοιχεία του εαυτού τους στα πιάτα. Για κάθε πιάτο είχαν στη διάθεσή τους 60 λεπτά, ενώ είχαν στη διάθεσή τους πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα κι ελεύθερο pandry. Εντυπωσιακός μέχρι στιγμής ο τελικός MasterChef.

Πριν ξεκινήσει η πρώτη δοκιμασία, οι κριτές ανακοίνωσαν στους παίκτες τη βαθμολογία απ’ τη δοκιμασία στη Βαρκελώνη:

  • Τιμολέων βαθμολογία: 7/10
  • Χρήστος βαθμολογία: 8/10

Ορεκτικό

Το πιάτο του Τιμολέοντα:

Το πιάτο του Τιμολέοντος #MasterChefGR Star Channel #StarChannelTv

Gepostet von MasterChef GR am Montag, 7. Mai 2018

Το πιάτο του Χρήστου:

Το πιάτο του Χρήστου #MasterChefGR Star Channel #StarChannelTv

Gepostet von MasterChef GR am Montag, 7. Mai 2018

Κυρίως πιάτο

Τα πιάτα των δύο παικτών:

Τα κυρίως πιάτα των παιδιών #MasterChefGR Star Channel #StarChannelTv

Gepostet von MasterChef GR am Montag, 7. Mai 2018

 

Στο δεύτερο πιάτο, το κυρίως, οι κριτές είπαν στον Τιμολέοντα να εξηγήσει την επιλογή του να μαγειρέψει την πεσκανδρίτσα με την τεχνική του sous vide με αποτέλεσμα το πιάτο του να έχει μικρότερη ένταση σε γεύση σε σύγκριση με το ορεκτικό του. Ο σεφ Πάνος Ιωαννίδης ρώτησε τον Τιμολέοντα εάν η ένταση της γεύσης του ψαριού αν ήταν αυτή που ήθελε.

Ο Τιμολέων είπε στους κριτές πως ήθελε να ρίξει την ένταση επειδή το ορεκτικό του είχε πολύ έντονη γεύση. Οι κριτές, ενώ είχαν αρχικά εντσάσεις, τελικά συμφώνησαν με τη λογική του Τιμολέοντα και παραδέχθηκαν πως η επιλογή του ήταν λογική και εύστοχη.

Ο Χρήστος απ’ την πλευρά του στο κυρίως πιάτο του είχε αρνί, ρεβύθια σε ζωμό καραβίδας με τζίντζερ και χούμους. Η εμφάνιση του πιάτου ενθουσίασε τους κριτές,με τον Σωτήρη Κοντιζά, ωστόσο, να σχολιάζει πως, ενώ είναι ένα νόστιμο πιάτο, δεν έχει μια γεύση που θα την θυμάται την επόμενη μέρα.

Επιδόρπιο

Το γλυκό του Τιμολέοντα:

Gepostet von MasterChef GR am Montag, 7. Mai 2018

 

Οι κριτές διερωτήθηκαν εάν το αποτέλεσμα ήταν αυτό που είχε στο μυαλό του ο Τιμολέων. Παραδέχθηκαν πως ήταν ένα νόστιμο γλυκό, το οποίο ήταν δροσερό αλλά δεν γλύκαινε πολύ. Παρ’ όλα αυτά, τόνισαν πως ο Τιμολέων κατάφερε να φέρει σε πέρας τον στόχο του για το μενού των τριών πιάτων.

Το πιάτο του Χρήστου:

Gepostet von MasterChef GR am Montag, 7. Mai 2018

 

Όσον αφορά το γλυκό του Χρήστου, κέντρισε το ενδιαφέρον των κριτών, οι οποίοι, όμως, παρατήρησαν ορισμένες τεχνικές αστοχίες που στοίχισαν στο τελικό γευστικό αποτέλεσμα. Το παγωτό στο πιάτο του ήταν εκείνο που ενθουσίασε τους κριτές.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος είπε πως τα τρία πιάτα του Χρήστου θα μπορούσαν να σταθούν ως μενού σ΄ένα καλό εστιατόριο, όμως, ο Σωτήρης Κοντιζάς παρατήρησε ότι ήταν τρία πολύ καλά πιάτα, όμως, δεν είχαν απόλυτη συνοχή μεταξύ τους.

Η βαθμολογία του τεστ δημιουργικόητας:

Η βαθμολογία του Τιμολέοντα:

  • Σωτήρης Κοντιζάς: 8/10
  • Πάνος Ιωαννίδης: 8/10
  • Λεωνίδας Κουτσόπουλος: 9/10

Η βαθμολογία του Χρήστου:

  • Σωτήρης Κοντιζάς: 7/10
  • Πάνος Ιωαννίδης: 8/10
  • Λεωνίδας Κουτσόπουλος: 9/10

Μετά τη βαθμολογία για το τεστ δημιουργικότητας, οι παίκτες ισοβάθμισαν με 32-32.

Στη συνέχεια, οι κριτές ανακοίνωσαν τη βαθμολογία απ’ τη δοκιμασία στο Μιλάνο:

Τιμολέων: 8/10

Χρήστος: 7/10

Διαβάστε ακόμα:

Η πιο καθοριστική δοκιμασία του MasterChef | Τα πιάτα… κοσμήματα!
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved