Τελικά το Facebook μοίρασε προσωπικές συνομιλίες των χρηστών ή όχι;

LIKE US ON FACEBOOK

Το νέο σκάνδαλο του Facebook θέτει πάλι ερωτήματα για το κατά πόσο ασφαλές είναι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης και τι σκοπούς εξυπηρετεί. Τελικά το Facebook μοίρασε προσωπικές συνομιλίες των χρηστών ή όχι;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, το Facebook μοίρασε προσωπικές συνομιλίες των χρηστών σε μεγάλες πλατφόρμες. Πιο συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκε ότι το 2017 το facebook έδωσε πρόσβαση σε μεγάλο όγκο δεδομένων των χρηστών του, μεταξύ των οποίων και σε μηνύματα, σε εταιρίες-κολοσσούς, όπως η Microsoft, η Amazon, το Netflix και το Spotify.

Πρόκειται για τη δεύτερη τεράστιας σημασίας υπόθεσης υποκλοπών στοιχείων από χρήστες, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της Cambridge Analytica, πριν από μερικούς μήνες. Τώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της νεοϋορκέζικης εφημερίδας, το facebook φέρεται ότι επέτρεψε στη μηχανή αναζήτησης της Microsoft να βλέπει τα ονόματα σχεδόν όλων των φίλων των χρηστών του μέσου, φυσικά χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Προσωπικά μηνύματα χρηστών

Παράλληλα, επέτρεψε στις δικτυακές πλατφόρμες ψυχαγωγίας Netflix και Spotify να διαβάζουν τα προσωπικά μηνύματα των χρηστών, ενώ άφησε την Amazon να αποκτήσει ονόματα χρηστών και πληροφορίες επικοινωνίας μέσω των φίλων τους. Επίσης, φέρεται ότι επέτρεψε στη Yahoo να διαβάζει τις αναρτήσεις φίλων χρηστών.

Διαβάστε περισσότερα στο dikastiko.gr

Διαβάστε επίσης:

Facebook: Hackers απέκτησαν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα 29 εκατ. χρηστών!

Credits: REUTERS/Philippe Wojazer

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved