Τελικά πόσος κόσμος συγκεντρώθηκε στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Κυριακή; Η ΕΛ.ΑΣ έκανε λόγο για 140.000 κόσμο, αριθμό που αμφισβήτησε με έντονο τρόπο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ). «Δηλαδή όλο αυτό ισούται με δύο ΟΑΚΑ;» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ αναρτώντας και μια σχετική φωτογραφία.

«Μάχη» έχει ξεσπάσει σχετικά με το πόσος κόσμος συγκεντρώθηκε στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε για την ΠΓΔΜ στο Σύνταγμα το μεσημέρι της Κυριακής.

Η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση το μεσημέρι της Κυριακής, στην οποία ανέφερε ότι οι συμμετέχοντες  ήταν 140.000 την ίδια στιγμή που οι διοργανωτές έκαναν λόγο για περισσότερο από 1 εκατομμύριο κόσμο.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη ΓΑΔΑ αναφέρει «από τις 12 το μεσημέρι πραγματοποιείται εκδήλωση με τη συμμετοχή περίπου εκατόν σαράντα χιλιάδων (140.000) πολιτών στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος και σε έκταση 50.000 τ.μ. περίπου».

Αυτόν τον αριθμό αμφισβήτησε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος με μήνυμά του στο Facebook και μια σχετική φωτογραφία απ’ το συλλαλητήριο της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο κ. Γερακαράκος δημοσίευσε μία πανοραμική φωτογραφία του πλήθους στο Σύνταγμα και ανέφερε: «Δηλαδή όλο αυτό ισούται με δύο ΟΑΚΑ… ??? Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ακυρώνει τον αγώνα χιλιάδων αστυνομικών που από το πρωί εργάζονται για να μπορεί ο Λαός να εκφραστεί με ασφάλεια».

Δηλαδή όλο αυτό ισούται με δύο ΟΑΚΑ …???Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ακυρώνει τον αγώνα χιλιάδων Αστυνομικών που από το πρωί εργάζονται για να μπορεί ο Λαός να εκφραστεί με ασφάλεια.

Gepostet von Γρηγόρης Γερακαράκος am Sonntag, 4. Februar 2018

Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ: Μας έχουν προκαλέσει θυμό οι ανακοινώσεις ότι δεν είχε κόσμο

Την εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ αμφισβήτησε έντονα και ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Θεόφιλος Παπαδάκης υποστηρίζοντας πως «Είναι πασιφανές ότι ήταν πολύ περισσότερος κόσμος από 140.000».

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο κ. Παπαδάκης η Αστυνομία δεν πρέπει να είναι πραγματογνώμονας των συμμετεχόντων σε συγκεντρώσεις.

 

Είναι αυτή η εικόνα δύο γήπεδα ΟΑΚΑ; Εγώ βλέπω δεκάδες γήπεδα ΟΑΚΑ. Μας έχουν προκαλέσει θυμό, ιδιαίτερα σε εμάς τους χαμηλόβαθμους, οι ανακοινώσεις ότι δεν είχε κόσμο το συλλαλητήριο. Όταν η αστυνομία διασφαλίζει ένα εκατ. κόσμου, γιατί δεν μπορεί να βγάλει ένα σωστό δελτίο Τύπου;

Σχετικά με το γεγονός ότι στο βίντεο που δημοσίευσε η ΕΛ.ΑΣ. από το συλλαλητήριο από το οποίο λείπουν η ώρα και η ημερομηνία, σχολίασε: «δεν ξέρω αν αυτό είναι εσκεμμένο ή όχι».

Τόσκας: Απολύτως ακριβή τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ

Απολύτως ακριβή χαρακτήρισε τα στοιχεία που έδωσε η ΕΛ.ΑΣ για τον αριθμό των διαδηλωτών στο συλλαλητήριο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας

«Τα στοιχεία που δόθηκαν ήταν απολύτως ακριβή. Ο αριθμός δεν έχει καμία σχέση με πολιτικές σκοπιμότητες, έχει βγει με υπηρεσιακούς παράγοντες» ανέφερε ο κ. Τόσκας στον ΑΝΤ1.

«Τίποτε δεν είναι χαλκευμένο. Μακριά από εμάς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες τέτοιες κατηγορίες» κατέληξε ο Υπουργός.