Τελικά είναι ωραίος ο στολισμός της Βασιλίσσης Σοφίας; Το Ίδρυμα Ωνάση απαντά!

LIKE US ON FACEBOOK

Μετά τον απόηχο και τα σχόλια που αποκόμισε ο στολισμός της Βασιλίσσης Σοφίας για τα φετινά Χριστούγεννα, το Ίδρυμα Ωνάση, που έχει αναλάβει τον στολισμό αυτό, αποφάσισε να απαντήσει στα αρνητικά σχόλια που υπήρξαν. 

Η Αφροδίτη Παναγιωτάκου, διευθύντρια πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, μιλώντας στο Ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 ανέφερε ότι η ομάδα του Iδρύματος Ωνάση που ήταν υπεύθυνη για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό, από κοινού με το Δήμο της Αθήνας, συμφώνησαν πως θα είναι αυτός ο στολισμός της Βασιλίσσης Σοφίας.

Η διευθύντρια πολιτισμού τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Ο δημόσιος χώρος δεν είναι ιδιοκτήτη κρατική περιουσία, είναι δημόσιος χώρος, είμαστε όλοι συνιδιοκτήτες και συνδιαχειριστές. Η ομάδα ήταν κοινή, εμείς και ο Δήμος της Αθήνας. Άρα λοιπόν, κανένας δεν έκανε ό,τι ήθελε στον δημόσιο χώρο. Η πρόταση ήταν δική μας, αλλά όλα αυτά συναποφασίστηκαν. Φυσικά είχαμε το ΟΚ του Δήμου. Αλίμονο αν νομίζει κανείς ότι μπορεί να λειτουργεί όπως θέλει στο δημόσιο χώρο».

Ανέφερε, ακόμα, ότι τα μηνύματα που λαμβάνουν από τις νέες γενιές είναι πολύ θετικά κι έκανε λόγο και για τα θετικά σχόλια που έκανε η Ελευθερία Ντεκώ, καθώς και για το γεγονός ότι τον στολισμό επιμελήθηκε ο Γιώργος Τέλλος, ο οποίος έχει αναλάβει τον φωτισμό σε πολλές παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ήταν ο άνθρωπος που έχει αναλάβει τον αποκλειστικό σχεδιασμό φωτισμών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, λέγοντας ότι “Η Ελευθερία Ντεκώ, η εθνική μας φωτίστρια, είπε μπράβο που επιτέλους τολμήσαμε να λειτουργήσουμε με ένα πνεύμα καινοτομίας και στο θέμα του φωτισμού. Αναφέρομαι στην Ελευθερία Ντεκώ, επειδή είναι και ειδικός και ένας άνθρωπος που έχει ασχοληθεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι και τα πιο σπουδαία κτίρια της Αθήνας όσον αφορά το φωτισμό. Τον φωτισμό τον έχει σχεδιάσει ο Γιώργος Τέλλος, εκπληκτικός φωτιστής, που έχει κάνει αριστουργήματα στον χώρο του φωτισμού και στο θέατρο και στον δημόσιο χώρο”.

Είναι πάρα πολλά τα θετικά μηνύματα που καταγράφουμε εμείς, κυρίως από τις νεότερες γενιές αλλά και από το κοινό της Στέγης, που είναι πολλές χιλιάδες ανθρώπων. Οι νεότερες γενιές έχουν μια τελείως διαφορετική άποψη 

Η Αφροδίτη Παναγιωτάκου τόνισε ότι ο φωτισμός δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, όμως “έχει μέσα του χιλιάδες σενάρια που μπορούμε να κάνουμε ως προς τα χρώματα και ως προς το πως αναβοσβήνουν αυτά”. Έμφαση, όπως είπε, θα δοθεί μέχρι την Τρίτη στο τι ταιριάζει με τα κτίρια που κοσμούν τη Βασιλίσσης Σοφίας.

Για το Ίδρυμα Ωνάση, ο στολισμός της Βασιλίσσης Σοφίας “υποστηρίζει τον σύγχρονο πολιτισμό και ο συγκεκριμένος φωτισμός έχει προσεγγιστεί με την έννοια μιας καλλιτεχνικής εγκατάστασης”.

Διάβασε ακόμα:

Τα Χριστούγεννα έφτασαν στο ΚΠΙΣΝ (Video)
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved