Τελευταίο βήμα για τις Πρέσπες στην Ολομέλεια της Βουλής

LIKE US ON FACEBOOK

Μετά την έγκριση της συμφωνίας απ’ την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, σειρά έχει η Ολομέλεια. Η συζήτηση ξεκινάει το πρωί της Τετάρτης κι αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ της Πέμπτης με την ψηφοφορία.

Τελευταίο βήμα για τις Πρέσπες στην Ολομέλεια της Βουλής, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει ξεκαθαρίσει πως επιθυμεί η συμφωνία να περάσει με τουλάχιστον 151 ψήφους.

Απ’ την πλευρά του ο Νίκος Βούτσης έχει τονίσει πως η συζήτηση θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσουν να μιλήσουν όλοι οι βουλευτές που θα εγγραφούν στον κατάλογο των ομιλητών.

Έτσι, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής εισηγείται αρχικά στην Ολομέλεια, οι συνεδριάσεις να γίνουν Τετάρτη και Πέμπτη, να ξεκινούν στις 10 το πρωί και να διαρκούν όσο χρειαστεί, ακόμη και τις πρώτες πρωινές ώρες. Στη συζήτηση θα λάβουν, φυσικά, τον λόγο και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Τα κόμματα που καταψηφίζουν τη συμφωνία των Πρεσπών έχουν ζητήσει να κατατεθεί στη Βουλή το τελικό κείμενο του Συντάγματος της ΠΓΔΜ, καθώς και η επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά.

Απ’ την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών έχει καταθέσει τη ρηματική διακοίνωση με τις τροποποιήσεις στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, ενώ έχει διευκρινίσει ότι η συνταγματική πρακτική στη γείτονα δεν είναι αυτή της ενσωμάτωσης και της κωδικοποίησης των τροποποιήσεων αλλά της παράθεσης τους, στο τέλος του συνταγματικού κειμένου.

Στο μεταξύ, στη Νέα Δημοκρατία σκέφτονται το κόμμα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας. Ο Πάνος Καμμένος την Τρίτη δήλωσε ότι θα υπογράψει κι εκείνος την πρόταση δυσπιστίας, εάν αποφασίσει η Νέα Δημοκρατία να την καταθέσει.

Έχω καλέσει τον κ. Μητσοτάκη να καταθέσουμε από κοινού πρόταση δυσπιστίας με την προϋπόθεση ότι ο ίδιος θα δεσμευτεί να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία σε μελλοντική λύση. Αν αυτό δεν γίνει θα πρέπει να δω το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας και τι αφορά ακριβώς. Αν η πρόταση δυσπιστίας αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα την ψηφίσουμε. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μπλοκάρουμε τη Συμφωνία

Διαβάστε ακόμα:

Υπερψηφίστηκε η συμφωνία των Πρεσπών στην Επιτροπή της Βουλής

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved