Ταϊλάνδη: Το ανατριχιαστικό video της διάσωσης και οι πρώτες εικόνες των παιδιών

LIKE US ON FACEBOOK

Συγκλονιστικές εικόνες μέσα απ’ το σπήλαιο, όπου είχαν εγκλωβιστεί τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μέσα από ένα video, το οποίο δεν είχε δημοσιευτεί μέχρι πρότινος.

Το video της διάσωσης τράβηξαν οι διασώστες, οι οποίοι έγιναν οι ήρωες όλων μας. Στα πλάνα, βλέπουμε τα παιδιά να βγαίνουν απ’ το σπήλαιο σε φορεία ενώ οι διασώστες τους είχαν χορηγήσει ένα ήπιο ηρεμιστικό για να μπορέσουν να παραμείνουν ήρεμα.

Την ίδια στιγμή, δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες των παιδιών μέσα απ’ το νοσοκομείο. Τα παιδιά βρίσκονται σε καραντίνα, φορούν χειρουργικές μάσκες και, όπως αναφέρουν οι θεράποντες γιατροί, «όλοι είναι δυνατοί στο μυαλό και στην καρδιά».

Ο δρ Τόνγκσαϊ Λερτβιλερταναπόνγκ, κορυφαίος ειδικός δημόσιας υγείας για τη βόρεια περιοχή της Ταϊλάνδης, σημείωσε πως όλα τα αγόρια και ο 25χρονος προπονητής τους αναρρώνουν σε νοσοκομείο της πόλης Τσανγκ Ράι. «Κανένα από τα παιδιά δεν μοιάζει στρεσαρισμένο. Το ένα φρόντιζε καλά το άλλο ενώ βρίσκονταν στη σπηλιά».

Μόλις έφτασαν στο νοσοκομείο, τα παιδιά υποβλήθηκαν σε εμβόλια για τέτανο και λύσσα και τους χορηγήθηκαν βιταμίνες και αντιβιοτικά. Όμως, βρίσκονται σε τρεις διαφορετικές φάσεις ανάρρωσης, γιατί έφθασαν στο νοσοκομείο σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Τα αγόρια κοιμούνται καλά και δεν χρειάστηκε να τους χορηγηθούν ηρεμιστικά.

«Η ψυχική υγεία τους είναι καλή πιθανώς επειδή έμειναν ενωμένα. Κάθε αγόρι έχασε περί τα 2,5 κιλά και φαίνεται ότι ο προπονητής τους τα βοήθησε να αντιμετωπίσουν την κατάσταση», σημείωσε ο αξιωματούχος.

Η πρώτη ομάδα των αγοριών, ηλικίας από 14 μέχρι 16 ετών, άρχισε να τρώει φυσιολογικό φαγητό και είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Τα δύο που νόσησαν από πνευμονία, πλέον νιώθουν καλύτερα και το τραύμα στον αστράγαλο του ενός αγοριού έχει επουλωθεί.

Η δεύτερη ομάδα των τεσσάρων αγοριών, ηλικίας από 12 μέχρι 14 ετών, λαμβάνει αντιβιοτικά, διότι οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν υψηλά λευκά αιμοσφαίρια, που μπορεί να είναι σημάδι λοίμωξης, υπερκόπωσης ή έκθεσης στο κρύο.

Τέλος, απ’ την τρίτη ομάδα των αγοριών και του προπονητή τους, ένα  παιδίέχει ήπια μορφή πνευμονίας.

Τα τεστ της πρώτης και της δεύτερης ομάδας δείχνουν ότι τα παιδιά δεν πάσχουν από σοβαρές λοιμώξεις.

Διαβάστε ακόμα:

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις απ’ τους δύτες στην Ταϊλάνδη

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved