Ήρθε η πρώτη επίσημη αντίδραση απ’ τον Πάνο Καμμένο μετά τη σύγχυση που προκλήθηκε έπειτα απ’ τις δηλώσεις του για νέες βάσεις και plan B για το Σκοπιανό. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε μια σειρά από tweets του διέψευσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα όσα έχουν συμφωνηθεί.

Τα tweets του Καμμένου αναφέρονται στον «πάγο» απ’ το Μαξίμου έπειτα απ’ την πρωτοβουλία του να προτείνει στις ΗΠΑ plan B για το Σκοπιανό, λέγοντας μάλιστα ότι καταθέτει προτάσεις, οι οποίες δεσμεύουν μόνο τον ίδιο.

Με αφορμή δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», το οποίο τον ήθελε να επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό και να είναι απολογητικός απέναντί του, ο Πάνος Καμμένος έγραψε στο Twitter:

«Συνεχίζονται τα απόλυτα ψευδή δημοσιεύματα από γνωστά κέντρα μέσω της ΕΦΣΥΝ. Δηλώνω:

1. Δεν έχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι από τα συμφωνημένα.

2. Ως κυβερνητικός εταίρος καταθέτω πρόταση που δεσμεύει μόνο εμένα.

3. Οι περίφημες βάσεις ήδη λειτουργούν».

Παράλληλα, ο Πάνος Καμμένος σε άλλη ανάρτησή του στο Twitter έκανε retweet δημοσίευμα, το οποίο αναφέρεται στα περί συμμετοχής και Γαλλίας και ΗΠΑ στις συνεργασίες Ελλάδας και Κύπρου με Ισραήλ και Αίγυπτο, γράφοντας ένα σχόλιο- απάντηση προς τον Νίκο Βούτση:

Θα χρειαστεί η άδεια του Βούτση γιατί τον ενοχλούν οι άξονες…

Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Βούτσης είχε εκφράσει «έκπληξη και απορία» για τη ρητορική του κ. Καμμένου, τόσο σε σχέση με το εναλλακτικό σχέδιο για το Σκοπιανό, όσο και με την πρόσκληση προς τις ΗΠΑ να επεκτείνουν τις στρατιωτικές τους βάσεις στη χώρα:

Μπορώ να εκφράσω την έκπληξή μου και την απορία μου που κατατείνεται σε αυτή τη ρητορική, η οποία είναι πολύ πέρα από τη διατύπωση της πάγιας θέσης του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του Πάνου Καμμένου, και είναι σεβαστή και διατυπωμένη ότι δεν συμφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών

Διαβάστε ακόμα:

Το State Department “ακυρώνει” το plan B του Καμμένου για τη συμφωνία των Πρεσπών