Ο τελευταίος διάλογος του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου με τον πιλότο του δεύτερου Μιράζ ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και συγκλονίζουν.

Τα τελευταία λόγια του πιλότου πριν τη συντριβή του Μιράζ αποκαλύπτονται μέσα απ’ την περιγραφή του δεύτερου πιλότου, ο οποίος σώθηκε την τελευταία στιγμή αφού αποφάσισε ν’ αλλάξει πορεία.

Ο πιλότος του δεύτερου Μιράζ περιέγραψε τα όσα συνέβησαν τα τελευταία λεπτά πριν απ’ τη συντριβή του μοιραίου μαχητικού αεροσκάφους.

Ο χειριστής σώθηκε την τελευταία στιγμή αλλάζοντας πορεία ενώ αφού επέστρεψε στη Σμηναρχία κι εξετάστηκε από το γιατρό της βάσης, μίλησε με τους συναδέλφους του για την τελευταία επικοινωνία που είχε με τον αρχηγό της αποστολής, τον Γιώργο Μπαλταδώρο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κανάλι Epsilon, η τελευταία συνομιλία των δύο πιλότων ήταν η εξής:

«Νο 1 εδώ, ακολούθα με να βγούμε από την ομίχλη», είπε ο Γιώργος Μπαλταδώρος με τον πιλότο του δεύτερου Μιράζ ν’ απαντάει: «Βλέπω από το όργανο ότι είμαστε κοντά στη θάλασσα. Εγώ ανεβαίνω».

Σημειώνεται πως ο δεύτερος πιλότος του σχηματισμού σε κάποια στιγμή και ενώ ήδη βρισκόταν πολύ χαμηλά, άλλαξε πορεία. Σταμάτησε ν’ ακολουθεί τον Νο1 καθώς υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Οριζοντίωσε αρχικά το αεροσκάφος του και πήρε ύψος για να γλιτώσει την πρόσκρουση με τη θάλασσα την τελευταία στιγμή. Εκείνη τη στιγμή φαίνεται πως βρισκόταν περίπου 160 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Στη συνέχεια, μεταβίβασε στη βάση του ότι έχασε από το πεδίο του τον Νο1 του σχηματισμού.

Η κηδεία του Γεωργίου Μπαλταδώρου θα γίνει το Σάββατο στις 14:00, στο Μορφοβούνι Καρδίτσας.

Τονίζεται πως έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις έπειτα από εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Διαβάστε ακόμα:

Η Βουλή “υιοθετεί” τα παιδιά του Γιώργου Μπαλταδώρου