Κανείς, ποτέ δεν θα ξεχάσει την 11η Σεπτεμβρίου 2001, ημερομηνία που στιγμάτισε την ανθρωπότητα και άλλαξε για πάντα τη ζωή μας. Επίθεση στους Δίδυμους Πύργους. Τα τελευταία λόγια θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου, μαθήματα ζωής για το σήμερα.

Κανείς δεν ξεχνά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, που σήμερα συμπληρώνονται 17 χρόνια. Τρομοκρατική επίθεση “παγωμένη” στο μυαλό όλων. Τα τελευταία λόγια θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου, ξυπνούν εικόνες σε πολλούς.

Τα τελευταία λόγια θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου

«Jule, είναι ο Brian. Άκουσε είμαι στο αεροπλάνο» , δήλωσε ο 38χρονος Brian Sweeney σύμβουλος αεροναυπηγικής και πρώην πιλότος. «Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά και δεν φαίνεται ότι θα πάνε καλά, απλά θέλω να ξέρεις ότι σε αγαπώ. Θέλω να κάνεις καλά πράγματα, να έχεις όμορφες στιγμές -το ίδιο και οι γονείς σου και όλοι- σε αγαπώ και κάποια στιγμή θα σε δω όταν φτάσεις εκεί».

Ο Brian Sweeney κάλεσε τη μητέρα του και της είπε ότι την αγαπά. Τρία λεπτά αργότερα το αεροπλάνο συνετρίβη στους τελευταίους ορόφους του Πύργου.

Η Melissa Doi ήταν απόφοιτη του Northwestern University και ονειρευόταν να γίνει μπαλαρίνα. Κάλεσε το 911 από τον 83ο όροφο.
«Έχει πολλή ζέστη, δεν βλέπω. Το μόνο που βλέπω είναι καπνός. Θα πεθάνω έτσι δεν είναι; Θα πεθάνω».

Ο Kevin Fosfrove βρισκόταν στον 105ο όροφο του ίδιου κτιρίου όταν κάλεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Ο 46χρονος πατέρας τριών παιδιών ήταν παγιδευμένος σε ένα γραφείο με τον συνάδελφό του Doug Cherry.

«Είμαστε δύο στο γραφείο. Δεν είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε αλλά τα πράγματα χειροτερεύουν. Έχω παιδιά. Ο καπνός είναι πολύ κακός, δεν μπορώ να αναπνεύσω, δεν μπορώ να δω. Δεν είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε». Η κλήση του τερματίστηκε απότομα, ενώ ακούγονταν κραυγές και ο ήχος των συντριμμιών που έπεφταν.

H Melissa Harrington Hughes βρέθηκε στη Νέα Υόρκη μόνο για μια ημέρα. Κάλεσε τον σύζυγό της στο Σαν Φρανσίσκο.  «Ήθελα μόνο να σου πω ότι σε αγαπώ και είμαι κολλημένη σε αυτό το κτίριο στη Νέα Υόρκη. Υπάρχει πολύς καπνός και απλά ήθελα να ξέρεις ότι θα σε αγαπώ πάντα».

Η Ceecee Lyles ήταν αεροσυνοδός και εργαζόταν στο United Airlines Flight 93. Η μητέρα κάλεσε στο σπίτι δύο φορές αλλά δεν κατάφερε να βρει τον σύζυγός της σπίτι.

«Γεια σου μωρό μου. Πρέπει να με ακούσεις προσεκτικά. Είμαι στο αεροπλάνο, σε καλώ από το αεροπλάνο. Θέλω να σου πω ότι σε αγαπώ. Πες στα παιδιά ότι τα αγαπώ και λυπάμαι πολύ. Λυπάμαι τόσο πολύ. Δεν ξέρω τι να πω. Ελπίζω να ξαναδώ τα πρόσωπά σας σύντομα, μωρό μου. Σ’αγαπώ».

Ένα από τα πιο φονικά τρομοκρατικά χτυπήματα, προκάλεσε τον θάνατο σχεδόν 3.000 ανθρώπων, τον τραυματισμό 6.000 ατόμων και ανυπολόγιστες καταστροφές. Χιλιάδες άνθρωποι πάσχουν ακόμη από χρόνια προβλήματα υγείας.

Δείτε εικόνες απ’ τον Λευκό Οίκο τη στιγμή της επίθεσης.

Διαβάστε επίσης:

11η Σεπτεμβρίου: Άνοιξε κατεστραμμένος σταθμός του Μετρό 17 χρόνια μετά