Κρίσιμες απαντήσεις για τον θάνατο της 35χρονης αστροφυσικού αναμένεται να δώσει ο ιατροδικαστής, ο οποίος φτάνει την Πέμπτη στην Ικαρία. Η Natalie Christopher βρέθηκε νεκρή σε χαράδρα, ανάσκελα, καταπλακωμένη από έναν μεγάλο βράχο 20 μέτρων.

Η Αγγλοκύπρια βρισκόταν σε διακοπές με τον Κύπριο σύντροφό της, όταν εξαφανίστηκε την ημέρα που ήταν ν’ αναχωρήσουν απ’ το νησί, με αποτέλεσμα ο 38χρονος να δηλώσει την εξαφάνισή της.

Το θρίλερ με την εξαφάνιση της Natalie Christopher είχε δυστυχώς τραγικό επίλογο, αφού την Τετάρτη εντοπίστηκε η σορός της σε δύσβατο σημείο.

Η σορός παρέμεινε όλη τη νύχτα στο σημείο όπου εντοπίστηκε, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε και φυλάσσεται από αστυνομικές δυνάμεις, εν αναμονή της άφιξης του ιατροδικαστή και κλιμακίου της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από την Αθήνα, προκειμένου να γίνει αυτοψία επί τόπου, και να ερευνηθεί ο χώρος του συμβάντος.

Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. για τον θάνατο της 35χρονης αστροφυσικού

Οι Αρχές εξετάζουν δύο βασικά σενάρια σχετικά με τον θάνατο της Natalie Christopher: Να έπεσε κατά τη διάρκεια κατάβασης ή κατά τη διάρκεια ανάβασης μαζί με τον βράχο που την καταπλάκωσε.

Τα ακριβή αίτια θανάτου, όμως, θα ξεκαθαρίσει ο ιατροδικαστής μετά τη νεκροψία και νεκροτομή που θα γίνει πιθανότατα στην Αθήνα, όπου θα μεταφερθεί η σορός μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας.

Η μαρτυρία του διασώστη

Ο διασώστης Βαγγέλης Κριαράς, που εντόπισε την σορό της, δήλωσε στο Open: «Βρέθηκε πεσμένη, χτυπημένη στο πρόσωπο. Πιάστηκε από βράχο και ο βράχος που ξεκόλλησε, την καταπλάκωσε».

Η γυναίκα είχε προαναγγείλει μέσα από το Facebook ότι θα πήγαινε για αναρρίχηση σε ένα κοντινό σημείο καλώντας κόσμο να την ακολουθήσει.

Ο κ. Κριαράς κάλεσε τον κόσμο να ενεργοποιήσει το GPS στο κινητό του τηλέφωνο, καθώς σε μία δύσκολη περίπτωση διευκολύνει στον εντοπισμό του κατόχου του κινητού. «Αν είχε ενεργοποιημένο το GPS, ίσως να τη βρίσκαμε ζωντανή», είπε χαρακτηριστικά.